foto: STA

V tem tednu je vendarle prišlo do obljubljenega sestanka »maziljenca« Roberta Goloba s predstavniki strank KUL, saj naj bi vsi skupaj sestavili nekakšno predvolilno koalicijo, ki bo usmerjena proti Janezu Janši. Vendar pa pot do tega očitno ni lahka.

Ne glede na to, da je takšno povezovanje zelo po volji Milana Kučana in njegovih stricev, ki so svoj pogled izrazili tudi v izjavi Zavezništva za demokratično in pravično Slovenijo, je na samem »koalicijskem vrhu« prišlo do precejšnjih težav. Čeprav so se strinjali, da je njihov skupni cilj odhod aktualne vlade in zmaga na volitvah, je to tudi edina stvar, glede katere so se vsi strinjali. Ob video posnetkih srečanj je bilo opaziti, da se je Alenka Bratušek komaj zadrževala, da ni pred kamero dobesedno popenila in verbalno raztrgala Goloba, s katerim ima po naših podatkih precej neporavnanih računov iz preteklosti, čeprav sta nekaj časa sodelovala celo v isti stranki (najprej v Pozitivni Sloveniji, nato pa v Zavezništvu alias SAB, kjer je bil Golob predsednik sveta stranke).

Kot poročajo naši viri, je v vrstah »stricev in tet« že nastala panika, saj je bilo povsem jasno vidno, da se deležniki, ki naj bi po njihovo sestavljali »antijanšistično« predvolilno koalicijo, med seboj tako sprti, da bo po morebitnem prevzemu vlade samo vprašanje časa, kdaj bodo ponovno poletele puške v koruzo. To je bilo vidno tudi na torkovem srečanju med predstavniki stran iz KUL z Robertom Golobom, kjer je zlasti Alenka Bratušek težko skrivala svojo nervozo, kar je razvidno tudi s fotografije ob izjavah udeležencev sestanka:

Bratuškovo naj bi hudo srbeli prsti ob sestanku z Golobom, najbolj nervozna je bila med govorom Marjana Šarca. (foto: posnetek zaslona)

Zato so na pomoč (ponovno) poklicali koga drugega kot prvo AFŽ-jevko v državi Niko Kovač, znano po Inštitutu 8. marec. In kakšno vlogo naj bi tokrat odigrala? Kot je razvidno s fotografije, ki so jo insajderji razširili na družbenih omrežjih, je Nika Kovač KUL-ovcem suvereno pokazala, kako se izvaja »trojček«:

foto: Facebook

To naj bi bil seveda šele začetek velike akcije poenotenja nove »levo-sredinske« koalicije, trdijo naši viri. Tako naj bi v kratkem organizirali tajni sestanek vseh štirih voditeljev KUL in Roberta Goloba z Niko Kovač, slednja pa naj bi skupaj z dvema prijateljema v praktični prikaz zdravih odnosov v koaliciji povabila še nekdanjega poslanca v državnem zboru ter evropskem parlamentu Aurelia Jurija, ki ima s svinganjem že bogate izkušnje. Kako naj bi terapija učinkovala na bodoči levosredinski blok, pa za zdaj še nihče ne more napovedovati.

Zlatko Jurič