(Foto: STA, Flickr)

Aleš Zalar je v sodbi Vrhovnega sodišča RS prepoznal, kako dobro zaslužiti.

Neuradno smo na uredništvo Mravljišča prejeli informacijo, da nekdanji minister za pravosodje Aleš Zalar svojo razlago sodbe širi naokoli zato, ker namerava zagnati podjetje »Ni treba dati, obtoži seksizma d.o.o.«, kjer bo zaposlil ducat prostitutk in presstitutk.

»Ne vem, kje ste izvedeli, a priznam, da imate prave informacije,« nam je po telefonu zaupala E. C., ki zaradi svojega ugleda želi ostati anonimna, saj dela v kolektivu, ki ima več kot 2.000 zaposlenih.

»Dobila sem se na kavi z gospodom Zalarjem in moram reči, da je njegova ponudba zelo privlačna. Veste, najbolj me prizadene, če mi kdo očita, da ponujam usluge za 30 evrov. Res sem to počela, ampak zdaj nam bo Zalar povečal ceno,« je povedala.

Po njeno bo vsa stvar potekala tako, da bo vsakega, ki ji bo za njene usluge ponudil denar, obtožila seksizma. »Seksizem je danes hud zločin, v jedrnih državah EU morajo že plačevati visoke odškodnine. Zalarjeva ideja je res fantastična, saj bom sebe lahko malo bolj ohranila, seksista pa bo ekipa Zalarja oskubila. Moti me edino, da bo tarifa za odškodnino prostitutk večja od tarife za nas presstitutke. Ampak vse bo stvar dogovora,« je še povedala E.C.

Aleš Zalar se ni oglašal na mobilni telefon, je pa njegova tajnica povedala, da je podjetje že v postopku registracije in potrdila njihov moto: Našim uslužbenkam ne bo treba dati, kljub temu bodo zaslužile.

Tone Poterbil