foto: STA, Instagram

Ali se zapleten klobčič glede menda neobstoječe diplome iz prava vrhovnega sodnika in nekdanjega predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše vendarle razpleta? Kot kaže, je odgovor na to vprašanje pozitiven, saj je prišlo do novih razkritij.

Od sinoči smo namreč v uredništvo prejeli kar nekaj sporočil tistih, ki redno gledajo in spremljajo avstralski resničnostni šov »Poroka na prvi pogled«, predvajajo ga na Planet TV. Gre sicer za posnetke iz leta 2020, a videti je, da je bila skrivnost Masleševe diplome razrešena že takrat, ker je zelo podobne probleme imela ena od udeleženk šova.

Gre za Stacey Lee Hampton, ki je v času snemanja imela 26 let, je mati dveh otrok in, kot je zatrjevala, po poklicu odvetnica. No, vsaj tako so prevedli uslužbenci prevajalske službe Razplet, a kolikor je znano, je za delovanje v odvetništvu potrebna diploma iz prava in tudi pravosodni izpit. Nihče ne postane odvetnik sam od sebe, torej bi lahko njeno izjavo razumeli, da je diplomirala iz prava. Med ostalimi udeleženci in udeleženki šova je namreč 26-letno blondinko Stacey, vajeno glamuroznega življenja, močno napadla temnolasa Hayley Vernon, ki se je malo pred tem zapletla v afero z Michaelom Goonanom, sicer takratnim izbrancem svetlolase Stacey. V oddaji, ki so jo predvajali včeraj, je na ženskem večeru Hayley na oster način očitala Stacey, da je dobila diplomo iz – škatle s kosmiči. In prav na ta način naj bi diplomo dobil tudi Branko Masleša, menijo naši informatorji.

No, plavolaska iz Adelaide v južni Avstraliji je reagirala tako, da je na Instagramu objavila fotografiji obeh dokumentov, tako diplome iz študija prava, ki je bila izdana leta 2017, kot tudi diplomo iz pravne prakse, ki je bila izdana dve leti kasneje, nato pa se je zaposlila na vrhovnem sodišču zvezne države Južne Avstralije. Fotografije je marca 2020 objavil tudi spletni Daily Mail. Za zanimivost naj povemo, da je kako leto kasneje morala sama sesti na zatožno klop zaradi kršenja direktiv glede preprečevanja širjenja covid19.

Videoposnetek verbalnega spopada med Stacey in Hayley si lahko ogledate TUKAJ:

Če je torej svetlolasi Stacey uspelo dokazati, da je res diplomirana pravnica z ustrezno kvalifikacijo, potem je jasno, da njena diploma ne prihaja iz »škatle s kosmiči«, kot ji je očitala sotekmovalka. Morda pa to velja za diplomo Branka Masleše. Pretresljivo pa je, da je o Masleševi diplomi resnico izvedela najprej avstralska javnost in to že dve leti pred slovensko! Michael Aiken, eden glavnih ustvarjalcev resničnostnega šova, nekdaj pa znan igralec kriketa, nam je zagotovil, da teorij zarot ni, čeprav je tudi sam dobil iz Slovenije elektronska sporočila, ali je razkritje skrivnosti o Masleši povezano z obstojem Janševe klinike v Avstraliji.

Anastasia Butterlfly, dopisnica iz Sydneya