Judd Apatow (desno) je totalno navdušen nad Marjanom Šarcem. (foto: STA, Wikipedia)

Znani ameriški komik in režiser Judd Apatow, znan tudi po tem, da je želel od podeljevalcev oskarjev, da ustanovijo posebno kategorijo za komedije, je očitno zelo navdušen nad nekdanjim predsednikom slovenske vlade. Na neformalnem srečanju s sodelavci svoje producentske družbe je dejal, da bi bilo smotrno v ameriške komedije uvesti »nove obraze«. Ob tem je izrecno omenil Marjana Šarca.

»Slovenija je država, ki jo v Ameriki skoraj nihče ne pozna, skoraj vsi jo mešajo s Slovaško. Vendar iz te države prihaja pomembna oseba, človek, ki ima zelo velik, vendar povsem neizkoriščen talent. Govorim o gospodu Marjanu Šarcu, ki je bil nekaj časa bil celo predsednik vlade, zdaj je pa poslanec v njihovem parlamentu. Velika škoda, da ostaja v lokalni politiki, kjer ga nihče ne upošteva. V Holywoodu bi zdajle bil že glavna zvezda!« je v intervjuju za ABC povedal Apatow.

Na vprašanje, kako je sploh izvedel za Šarca, je dejal, da je imel v New Yorku konec leta 2019 posebno srečanje, na katerem je sodelovala tudi slovenska veleposlanica pri Združenih narodih Darja Bavdaž Kuret. »Takrat mi je povedala, iz katere države prihaja. Ne bi vedel, če ne bi povedala, da meji na Italijo. Omenila je, da imajo zelo zanimivega predsednika vlade, saj je diplomiran igralec in zna zabavati ljudi. Kasneje sem si na youtube ogledal posnetke in ugotovil, da je imela gospa veleposlanica prav. Gospod Šarec je izjemno nadarjen in velik potencial. Res ga je škoda za politiko,« je dejal. »Sedaj, ko že nekaj časa ni več premier, razmišljam, da bi ga povabil v Los Angeles na snemanje mojega novega komičnega filma. Moje občinstvo ima rado ekscentrične like. Prepričan sem, da bo film večja uspešnica kot pa npr. Borat.«

O naslovu nove komedije še ni razmišljal, je priznal. »Glede na to, da se o njem veliko govori, češ da je vrgel puško v koruzo, in da se rad spravlja s tistimi, s katerimi se je skregal, bo naslov komedije verjetno povezan s tem.«

Ob tem pa nam je v uredništvu Mravljišča uspelo najti posnetek, ki je Apatowa navdušil. Gre za video iz leta 2008. Sicer pa, presodite sami.

Darjan Pralec