John Carpenter je bil šokiran... (foto: Wikipedia, Twitter)

Ameriški mediji poročajo o precej nenavadnem odzivu legendarnega ameriškega režiserja Johna Carpenterja, ki je bil včeraj videti precej prestrašen. Sicer zelo samozavestnega mojstra groze, ki je ustvaril številne kultne srhljivke, so namreč prvič zalotili v položaju, ko je bil videti skrajno preplašen. 

John Carpenter je režiser številnih mojstrskih grozljivk, ki ga poznamo po filmih kot so Noč čarovnic, Stvor, Pobeg iz New Yorka, Megla ali Napad na policijsko postajo 13. Svetovna javnost pa ga najbolj pozna po filmu Stvor (“The Thing”) iz leta 1982, ki pripoveduje o ameriški naselbini na Antarktiki, kjer se soočijo z neznanim nezemeljskim bitjem, ki lahko prevzame obliko vsakega živega bitja in tega tudi prepričljivo oponaša. In seveda, ko rabi “hrano”, se “razcveti” in žre ostale okoli sebe.

Leta 2011 so posneli tudi predzgodbo omenjenega filma:

V obeh filmih so prizori takšni, da gledalcem od groze ledeni kri v žilah. Le režiser Carpenter je bil vedno mrtvo hladen.

Tokrat pa se je zgodila izjema. Med svojim običajnim pregledom novic je namreč Carpenter dobil tudi fotografije – iz Slovenije. In to tiste, ki prikazujejo Roberta Goloba z izbuljenimi očmi:

foto: twitter

“Ko sem to videl, sem vedel, da to ni iz filma. Ne poznam Slovenije, morda sem zanjo slišal enkrat v življenju. Ko sem se informiral, da je ta dolgolasec na fotki predsednik vlade te države in da to ni šala, sem se dobesedno usral od strahu. Videti je bilo ravno tako kot pri likih v filmu Stvor, tik preden se “razcvetijo”. Ampak to ni film, to je realnost. Te pošasti, ki sem jih ustvarjal, postajajo resničnost! Res, ne bi rad srečal nobenega Slovenca, še najmanj pa tega dolgolasca. Menda se je prej ukvarjal z elektriko. Ne, hvala! Nikoli več mi ne omenite Slovenije!” je dejal za naš portal.

Kako izgleda “razcvetenje”, pa v spodnjem videu:

Janez Karpentič