foto: Pixabay

Do vstopa katoliškega gibanja »Mavrični križ« na sceno naj bi manjkal samo še korak – gre za gibanje, ki naj bi si prizadevalo za spremembo cerkvenega nauka o istospolnosti, spremembi spola in teoriji spola.

Do sedaj še neznane voditelje gibanja naj bi k ustanovitvi spodbudila aktivnost nekaterih avstrijskih in nemških škofov ter duhovnikov, ki naj bi želeli blagoslavljati istospolne pare, vendar jim Vatikan to preprečuje. Zelo pa jih je navdušil nedavni članek v katoliškem glasilu koroških Slovencev »Nedelja«, kjer je bilo objavljeno pričevanje geja, ki ga je Bog uslišal in mu v življenje poslal istospolnega partnerja. »Svetu in še posebej Cerkvi je treba povedati, da je istospolna usmerjenost nekaj, kar je dano od Boga. To ne more biti greh,« je za naš portal povedal predstavnik gibanja v Sloveniji (njegovo ime hranimo v uredništvu).

Kot napovedujejo v gibanju »Mavrični križ«, sedaj zbirajo pričevanja o uslišanih molitvah, tudi tistih, ki doslej niso mogli spremeniti spola, potem pa jim je bilo to omogočeno. Vso to gradivo bodo poslali na kongregacijo za nauk vere. »Čas je, da tudi Cerkev sprejme raznolikost. Ne more biti zveza med možem in ženo edino merilo. Če homoseksualnost ne bi bila v skladu z Božjo voljo, Bog ne bi ustvaril homoseksualcev,« dodajajo.

R. V.