Varnostni svet OZN, katerega nestalna članica je tudi Slovenija, naj bi zaradi spreminjanja vremena ukrepal proti zvezi Nato. (foto: Wikipedia)

Ameriška medijska hiša CNN je pred kratkim posnela krajši dokumentarni film o delovanju Inštituta 8. marec in njegovi direktorici Niki Kovač, s čimer bo o dogajanju v Sloveniji, še zlasti o “underground” civilnodružbeni voditeljici, ki je znana postala z referendumom o vodah, obveščena tudi svetovna javnost. 

Kot poročajo mediji, v omenjenem filmu Inštitut 8. marec predstavlja razloge za kampanjo, načine spoprijemanja s spletnimi grožnjami in kako zaustaviti sovražni govor. Čeprav naj bi v ospredje postavljali ljubezen, pa po drugi strani v Sloveniji že uvajajo direktive, s katerimi naj bi se aktualna vlada spopadla s sovražnim govorom. Ker je premier Robert Golob po novem tudi začasni minister za zdravje, bodo z izrednim odlokom o prerazporeditvi zdravnikov kontrolirali državljane tako, da bo moral vsak pokazati jezik, saj naj bi tak pregled pokazal, koga jezik še posebej srbi, da bi govoril sovražno.

Se je pa nekoliko zapletlo z izvajanjem pregledov. Kot lokacijo so namreč nameravali uporabiti (tudi) bolnišnica Franja, vendar jo je poškodovala vodna ujma. Obveščevalci trdijo, da je vse to posledica diverzantskega delovanja zveze Nato, ki je s pomočjo kemikalij zadnji teden ustvarjala nevihte, ki so divjale po Sloveniji in poškodovale strateško pomemben objekt, torej bolnišnico Franja. Prav zato skuša ministrstvo za kulturo čim prej vzpostaviti stanje, da bo objekt uporaben. Tako je obljubila tudi pristojna ministrica Asta Vrečko.

Prav zaradi diverzantske akcije zveze Nato naj bi primer Nike Kovač in tvitov Janeza Janše v kratkem obravnaval Varnostni svet Združenih narodov, kjer je članica od nedavnega tudi Slovenija in sicer kot nestalna članica. “Ker imamo sedaj to članstvo, je to edinstvena priložnost, da na svetovni ravni uredimo to vprašanje,” je za naš portal povedala Nika Kovač, ki dodaja, da ni nobena ostarela najstnica, kakor ji je rekel eden od Janševih plačancev, ampak dama, ki se bori za vsakega posebej in za vse skupaj.

V Inštitutu 8. marec zato pričakujejo, da bosta Rusija in Kitajska s svojo tehnologijo pomagali inštitutu pri obrambi tako pred točo, ki jo povzroča Nato, kot tudi pred deževanjem Janševih tvitov. Prav zato naj bi varnostni svet najprej sprejel ustrezno resolucijo, čemur naj bi sledila konkretna dejanja. “Najprej pa je potrebno kaznovati zvezo Nato, ki ščiti Janšo tako, da ustvarja pogubno vreme na slovenskem nebu,” dodaja inštitut.

Nikolaj Kovačič