foto: Flickr, Demokracija

Redni kolumnist Demokracije Gregor Preac, sicer novinar, popotnik in pisatelj, sicer ne skriva, da je kritičen do islama, hkrati pa ta čas potuje po arabskih državah, saj nam je poslal celo serijo fotografij iz Maroka. Po zadnjih podatkih pa je zaradi policijskega preganjanja v svoji domovini zaprosil za azil v Savdski Arabiji. Razlog? Obtožbe islamofobije v Sloveniji.

Zaradi informacijskih blokad sicer nismo mogli dobiti zanesljivih informacij, kje se Preac nahaja – ali je res že v Savdski Arabiji ali pa se je v Maroku zatekel na savdsko veleposlaništvo. Za zdaj je najbolj verjetno, da se res nahaja v Maroku, ki ga ne more zapustiti, saj je tamkajšnja vlada zaradi omikron različice covid19 ukinila vse polete z letali do konca tega leta.

Ker Gregorja Preaca doma domnevno išče policija zaradi domnevne prijave za sovražni govor proti islamu v njegovih reportažah in kolumnah iz islamskih dežel in Maroka, omenjeni kolumnist sporoča, da ga pred slovensko socialistično milico v Maroku varujeta Alah in maroški kralj Mohamed VI. Pred nekaj dnevi je tudi sporočil, da bo po potrebi v Savdski Arabiji ali Islamski republiki Iran zaprosil za politični azil. Kot kaže, se je to že uresničilo.

Gregor Preac si je v Maroku privoščil zeleni čaj…

Medtem smo včeraj tudi že dobili potrditev, da je Preac pri savdskih oblasteh zaprosil za politični azil in da so mu prošnjo ugodili. Odgovor smo dobili v arabščini, zato smo potrebovali kar nekaj časa, da smo razvozlali pomen njihovega zapisa, ki je v slovenskem prevodu, to je treba priznati, deloval kar nekoliko nenavadno. Glasi pa se takole:

“Salama in mleko! Obveščamo vas, da smo dne 11. Jumada Al-Awwal, 1443 /to je 15. decembra 2021, op. ur./ prejeli prošnjo slovenskega državljana z imenom Gre Gor Preac za politični azil v islamski kraljevini Savdska Arabija. Dan kasneje je bila njegova prošnja ugodno rešena, kar pomeni, da je prosilec sedaj pod našo zaščito. Kakor smo razbrali iz njegove prošnje, je brezbožna slovenska milica uporabila trik pretvarjanja in se je naredila, da ščiti interese islama in muslimanov, s tem, da ga je hotela prijeti in zaslišati zaradi islamofobije. V skladu z dosedanjimi ugotovitvami naših obveščevalnih služb, ki delujejo v Evropi, je bila to samo vaba, da bi ga brezbožni gospodarji zlorabili za svoje namene. Zato menimo, da bi bil pod našo zaščito veliko bolj varen, vendar le za dobo enega meseca. Če slovenska vlada v tem času ne bo pokazala interesa, da prevzame skrb za njegovo zaščito, bomo v skladu z večnimi zakoni iz Korana in v posvetu z vrhunskimi pravnimi strokovnjaki s Pravne fakultete v Sarajevu azilanta premestili v savdsko veleposlaništvo v Sarajevu. Ob tem računamo na pomoč Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, ki bo moralo razsoditi o novem pravnem statusu azilanta. Zavedamo pa se, da je v Sloveniji veliko lažnih prijateljev islama, na kar nas je opozoril naš prijatelj iz Bosne in Hercegovine reis-ul-ulema Mustafa Cerić, ki je opozoril na dvojno vlogo vrhovnega ajatole Mil Ana Kučana, ki se še ni odločil, ali želi biti ajatola ali mula. Če se bo takšno stanje nadaljevalo, bomo skupaj s prijateljskimi državami prisiljeni uvesti stroge ukrepe proti slovenskim državljanom, ki potujejo v arabske države na turistična ali poslovna potovanja, hkrati pa bomo status zaščite prosilcu podaljšali za nedoločen čas, pod pogojem, da spremeni svoje ime iz Gre Gor v Gre Dol.

Alah je velik, Mohamed je njegov prerok!

Ministrstvo za zunanje zadeve kraljevine Savdske Arabije

Riad, 13. Jumada Al-Awwal, 1443 /17. decembra 2021, op. ur./”

Šejk Mustafa Al Kuqani