foto: STA

Tiskovni predstavnik talibanov Zabihulah Mudžahid je za naš portal potrdil govorice, da nameravajo talibani imenovati svojega diplomatskega predstavnika v Sloveniji. »A dokler bo tam na oblasti nam sovražna vlada, veleposlaništva naše države tam ne bo,« je odločno dejal. Dodal pa je, da razmišljajo o alternativnih rešitvah.

Tako naj bi talibani že sprožili postopek iskanja kandidatov za častnega konzula Afganistana v Sloveniji. Najbolj verjeten kandidat za to funkcijo naj bi bil profesor na FDV ter politični komentator dr. Vlado Miheljak. In kako utemeljujejo svojo izbiro? »Pred dvajsetimi leti je celo nam sovražni tednik Demokracija omenjenega kandidata imenoval ‘mula doktor Vlado’. To smo si dobro zapomnili,« so nam povedali naši viri iz vrst talibanov. Kandidatov je sicer še več, postopek imenovanja pa naj bi se zaključil do konca oktobra letos.

Po naših podatkih pa nameravajo tudi t. i. kolesarski vstajniki po prevzemu oblasti v Sloveniji širiti povezanost z novimi oblastniki v Kabulu, celo tako, da bi tja poslali vojaškega atašeja. To funkcijo naj bi opravljal Miha Kordiš, če slučajno ne bo postal slovenski minister za obrambo. Že zdaj pa rdeči kolesariat napoveduje, da bo po prevzemu oblasti sledila menjava pravnega sistema, saj bi namesto buržuazno-kapitalistične ustave dobili novo, ki bo napisana v duhu revolucionarno-partizanskega in šeriatskega prava. Kordiš sicer govoric o tem, da bi utegnil oditi v Afganistan, še ni potrdil.

R. V.