foto Twitter, Wikipedia / Steve Lott

Nekdanji svetovni boksarski prvak v težki kategoriji Mike Tyson je včeraj zvečer po srednjeevropskem času v javnost poslal svojo izjavo o tem, da se bo morda vrnil v boksarski ring. A zgolj pod enim pogojem!

Tyson, sicer eden  najbolj razvpitih boksarjev, je namreč v pogovoru za CNN priznal, da je videl tisti videoposnetek boksanja v slovenskem parlamentu, ko sta se kar sredi parlamenta pomerila z boksarskimi rokavicami poslanec, sicer nekdanji prvak v lahki kategoriji Dejan Zavec in predsednica državnega zbora Republike Slovenije Urška Klakočar Zupančič. Prav to ga je nagnilo k temu, da bi na stara leta znova stopil v ring.

Vendar pa ga Dejan Zavec ne zanima preveč. »Imava sicer zelo podobne oči, čeprav je on bel moški, jaz pa temnopolt. Saj veste, črna življenja štejejo, zato me Zavec ne zanima. On je to, kar pove že njegov priimek: zajček. Je premajhen izziv zame, ki sem težkokategornik.« Zato pa bi bil zanj toliko večji izziv spopad z Urško Klakočar Zupančič: »Neverjetna je! Blondinka, ki zna plesati tudi na dogodkih, ki so strogo protokolarno omejeni, na pogrebih pa obleče dekolte! Pa še bivša sodnica in pisateljica povrhu. Ko sem jo videl v boksarskih rokavicah, sem si rekel, da je prav ona prava, da z njo poskrbim za svetovni šov, o katerem bodo govorili še stoletje! Pa čeprav sem v invalidskem vozičku.«

Za zdaj naše uredništvo še ni dobilo podatka o tem, ali je Urška Klakočar Zupančič sprejela izziv. Je pa ponudbo že dobila. Na njen odgovor še čakamo.

Ni še znano, ali je Urška sprejela Mikov izziv. (foto: Twitter)

Se je pa na novico že odzvala pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, ki meni, da bi bil to res lahko dogodek stoletja. »V tem primeru bom na odru pozirala, družbo mi bosta delala Arnold Schwarzenegger  in Jean Claude van Damme, da bo moja postava prišla bolj do izraza.«

Svoje prisotnosti na dogodku za zdaj še ni potrdil legendarni Chuck Norris, saj ga more na ta dogodek povabiti slovenski veleposlanik v Washingtonu. Vendar je vlada medtem že odpoklicala dosedanjega veleposlanika Toneta Kajzerja, novega pa še ni imenovala. »Čakamo na Marto Kos, če ne bo prej dobila glavno vlogo v novem filmu o agentu 007,« so sporočili iz diplomatskih krogov v Washingtonu.

Uroš Zupan Klakočič