foto: STA

Giorgio Armani je zagotovo nestor italijanskega modnega oblikovanja, s svojim vplivom pa sega vse tja do Holywooda.

Pred kratkim pa so ga novinarji zalotili, da je komentiral tudi politično dogajanje. Pohvalil je namreč slovenskega predsednika Boruta Pahorja in razložil, zakaj je slednji pri italijanskih oblasteh dosegel vrnitev Narodnega doma v Trstu. »Seveda, ker nosi moje obleke. In to že več kot dvajset let! Spomnim se, da so ga zaradi tega klicali ‘Barbika’. Pa je vseeno postal predsednik republike,« je dejal.

Ob robu pomembnega modnega dogodka v Milanu pa so ga novinarji povprašali, kaj si sicer misli o Sloveniji in njenih politikih. Navsezadnje tudi njihov stil oblačenja veliko pove o mentaliteti, ki jo imajo, pa tudi o ambicijah. »Bom kar odkrit: največji vtis je poleg Pahorja name naredila Alenka Bratušek. Samo kratek čas je bila predsednica vlade, pa je postala bolj popularna kot vsi ostali slovenski politiki skupaj. Predvsem po zaslugi mode. Če mene vprašate, ima zelo velik potencial, da se vrne na funkcijo predsednice vlade. Seveda brez leopardjega vzorca. Vendar pa bi ji nekaj zelo priporočil: nov model čevljev.« Kateri so to, ni želel odgovoriti.

Zato smo se nanj obrnili tudi novinarji Mravljišča in že v roku pol ure dobili fotografijo čevljev, ki bi jih morala Bratuškova obvezno dodati v svojo garderobo.

foto: Facebook

Zanimivo, da v slovenskem protokolu ne komentirajo tega modnega nasveta, češ da gre za preveč vpadljiv modni dodatek.

Giovanni della Tera