foto: dpa, Pixabay

Eden najbogatejših ljudi na planetu Zemlja in tako rekoč poosebljeni računalnik sveta Bill Gates je končno prišel z besedo na dan. Po poročanju portala Poligraf News je najavil prihod novega virusa covid20, ki ga nekateri posmehljivo imenujejo tudi »kovid desetnajst«.

Gates ob tem obljublja, da bo imela nova različica številne nove funkcije, ki bodo odpravile nekatere napake iz trenutne verzije 19. Bo pa dostopen brezplačno, enako kot vsi predhodni, kot so Covid 2000, Covid Vista, itd., poroča omenjeni portal.

Zaradi velikega interesa javnosti smo tudi iz našega uredništva poslali novinarska vprašanja v ZDA, od koder pa smo dobili ponudbo o nabavi najnovejše računalniške opreme po polovični ceni, češ da je to novost Bill Gates predstavil že februarja letos in da imamo očitno res zaostalo tehnologijo, če smo za covid20 izvedeli šele zdaj. Na naše vprašanje, ali lahko različico delta pri covid19 smatramo že za covid20, pa so nam odgovorili, da to ni mogoče. »Delta je bistveno hitrejša verzija in se hitreje širi, vendar ima še vedno premalo funkcij in nima zadostnega efekta. Covid20 naj bi na tem področju veliko bolj blestel. Vsak prejemnik Covid20 bo dobil brezplačno v uporabo Microsoft Office 365 z aplikacijo, preko katere si lahko vnaprej uredi organizacijo lastnega pogreba,« so nam odgovorili.

Je pa Microsoft že poslal na trg brezplačno različico protivirusnega programa, ki ga je mogoče naložiti z injekcijo. Po zgledu najnovejšega filma o agentu 007 »Ni časa za smrt« naj bi tako v telo prejeli nanodelce, ki bi nadzorovali razvoj funkcij covid20.

Mustafa Fužinarić