Vin Diesel je po novem Vin Green. (Slika: STA)

Skrb za planet ni zaobšla Hollywooda. Akcijski zvezdnik Vin Diesel bo opustil priimek Diesel in se preimenoval v Green. Tako bo, kot pravi, izkazal solidarnost, poroča ameriški dopisnik Der Postillona.

»Imeti modno, moderno akcijsko zvezdo s staromodnim, zastarelim imenom, kot je Diesel, se ne ujema v času podnebnih sprememb,« je ta teden pojasnil igralec v intervjuju. »Fosilna goriva, vključno z dizelskim gorivom, uničujejo planet. Jaz pa s svojo neverjetno močjo uničujem samo svoje sovražnike, medtem ko me oni ne morejo uničiti.«

Boj Vina Denergieja proti globalnemu segrevanju bo imel konkreten vpliv tudi na njegove filme. V filmu Hitri in drzni 10 naj bi uporabljali električne avtomobile in javni prevoz. »Bilo pa bo tudi nekaj drznih in napetih kolesarskih pregonov,« obljublja akcijski zvezdnik.

Niko Tesla

Prejšnji članek(VIDEO) Varčevalni nasveti dr. Roberta Goloba (1. del): Kako racionalno olupiti krompir, ob tem privarčevati in ga obogatiti z za telo potrebnim železom?
Naslednji članekNavdihujoče: medijski, elektro, gradbeni in farmacevtski tajkuni s svojimi jahtami dali podporo Gibanju svoboda: »Robert, s tabo smo.«