foto: Demokracija

Številne podražitve ne samo energentov, pač pa tudi prehrambenih izdelkov, kažejo na to, da se Evropi ne obeta nič kaj lepa prihodnost. Tudi v evroobmočju je močno narastla inflacija. Razlog je predvsem v dogajanju v Ukrajini, od koder se je izvoz prehrambenih surovin zelo zmanjšal. 

Predvsem so mnogi zaskrbljeni, ker so se začele močno dvigovati cene jedilnega olja. Ker je v krizi tudi prašičereja, bo težko nadomestiti olje s svinjsko mastjo, saj slednje ni veliko na trgu. Tudi njena cena se utegne močno dvigniti. Prav zato Evropska unija išče ustrezen izhod iz krize.

Očitno pa je rešitev ponudil kar Kremelj, torej sedež ruskega avtokratskega predsednika Vladimirja Putina. Včeraj je namreč prišel apel iz Moskve, ki Bruselj poziva, naj se začne obnašati bolj racionalno in naj ustrezne nadomestke za olje poišče kar na svojem ozemlju. Eden od članov Putinovega kabineta je tako sporočil: “Poznamo damo, ki pridela ogromno masla, je iz Slovenije in je tudi naša prijateljica, ker upravlja z rusko dačo, za kar smo ji zelo hvaležni. Vendar pa je naši slovenski prijatelji, zlasti Milan Kučan in Danilo Türk, na znajo izkoristiti. Pehajo jo na funkcijo predsednika republike, kjer ne bo mogla storiti ničesar koristnega za evropsko prehrambeno politiko, namesto da bi postala evropska komisarka za prehrano, za kar ima zagotovo dobre kompetence.”

Seveda je jasno, da se sporočila iz Kremlja nanaša na Natašo Pirc Musar. Seveda pa nas je zanimalo, zakaj si jo Rusi želijo za evropsko komisarko. “Kot smo že dejali, vsak dan na svoji glavi pridela ogromno masla in je edinstven primer obnovljivega vira energije. Čudno, da tega ne veste. Vi sploh ne veste, kaj imate!” 

Po ruskih ocenah bi lahko Evropejci z uporabo masla, ki bi mu cena zaradi Pirc Musarjeve močno padla, veliko prihranili, saj gre za odličen nadomestek za olje. So pa odkrito skeptični zdravniki, nekateri so tudi zelo kritični. Neimenovani vir iz UKC Ljubljana tako trdi, da bi povečanje uporabe masla pomenilo veliko tveganje za zdravje: “Vsi bomo postali nekakšni zamaščenci. Že kratkoročne posledice uporabe takšnega masla bodo katastrofalne, saj bo povprečen IQ začel upadati, ker bo uporabnikom masla dejansko loj udaril v možgane!”

No, naši mainstream mediji pa seveda zanikajo, da ima maslo na glavi. Kot je za naš portal dejal Primož Cirman (portal Necenzurirano), so pred prvim krogom res mislili, da ima maslo na glavi. “Zdaj pa vidim, da ima na glavi samo metlo. Nobenega masla,” je razočaran Cirman.

Džohar Ramzanovič Musarjev