foto: STA, Mravljišče

Legendarni ameriški igralec Chuck Norris, o katerem je bil biografski film posnet že pred njegovim rojstvom (v tem filmu upodobil ga je Hank Worden), je vendarle priznal, da je bil leta 1975 na skrivnostni misiji v Sarajevu, vendar je zanjo vedel tedanji jugoslovanski politični vrh s Titom na čelu. 

In kakšna naj bi bila ta skrivnostna misija? Povezana naj bi bila deloma tudi z okultizmom muslimanskih hodž, komunistične oblasti BiH pa so to tiho tolerirale. “Naučil sem se, kako se selim iz ene časovne linije v drugo. Čisti neksus. Tega niso uspeli osvojiti niti avtorji filmske franšize o Terminatorju, saj me o tem sploh niso vprašali,” je pojasnil za naš portal.

Seveda nas je zanimalo, ali je bila njegova misija povezana z Brankom Maslešo. “Ja, to je bilo pa tako: takrat so mi predstavili enega študenta sarajevske pravne fakultete, ime mu je bilo Brane, vendar je končal samo prvo stopnjo, je pa potreboval tudi drugo, ampak se mu je mudilo na služenje vojaškega roka v Dalmaciji. Odigrala sva eno šahovsko partíjo in mi zaupal svoje težave. Rekel je, da nekako rabi diplomo in pravosodni izpit, da bo lahko začel s poklicno kariero sodnika. Tega ni mogel dobiti niti ob posredovanju vodstva KOS JLA, ker je menda ruknil na vseh izpitih. S pomočjo okultne časovne zanke sem pokukal v prihodnost in mu nato sporočil, da bo visoko prilezel, ampak tik pred odhodom v penzijo bodo pa z diplomo neki problemi. Kakorkoli že, prinesel sem mu diplomo, s katero je potem že po odhodu iz vojske z lahkoto izdelal pravosodni izpit, saj so se sodniki samo čudili, kako nenavadne oblike je. Za tedanjo Jugoslavijo pravi čudež. Uporabljeni so bili namreč fonti, ki v letu 2021 sploh še niso bili odkriti in tudi prihodnje leto ne bodo. Prijatelj Brane je tako zelo hitro napredoval kot sodnik.”

In kako to, da je s fonti, ki bodo na tržišče prišli predvidoma šele leta 2024, Norris posegel že v leto 1975? “Morate vedeti, da sem kot vaša nekdanja firma Kovinotehna. Torej: nemogoče je mogoče. Tudi Bog bi ustvarjal svet deset dni, ampak sem mu dal časa samo šest dni.”

Ob koncu pogovora nam je Chuck Norris še zaupal, kako je že leta 1975 vedel, da bo v decembru leta 2021 na dan prišla naslednja pesem:

Frank Butter Slash, dopisnik iz New Yorka