foto: Twitter

Marsikateri prebivalec Bruslja večkrat pojamra, da je v belgijski prestolnici zelo težko dobiti kakšnega obrtnika, ki bi prišel kaj popravit. In to velja tudi za urejanje in košnjo vrtov. 

Ta problem pa bo po novem rešen. Kajti po naših podatkih v Bruselj odhaja dosedanji poslanec SD Matjaž Nemec na novo delovno mesto. No, uradno bo evropski poslanec, vendar mu obljubljajo veliko prostega časa za popoldansko obrt. Kosil bo bruseljske vrtove z motorno kosilnico. Tisto z nitko, se razume.

Informacijo smo preverili kar v Bruslju v glavnem tajništvu Evropske zveze socialističnih in socialdemokratskih strank, kjer so nam potrdili, da bo Matjaž Nemec v Bruslju tudi družbeno-koristen osebek. “Za nas je to velika pridobitev, saj je Matjaž že doslej dokazoval, da zna delati in to trdo. Je pravi predstavnik naše delavske agende. Tega Tanja Fajon ni zmogla, ker je morala voditi stranko. Skrbi nas edino to, da če Matjažu crkne kosilnica, bo zelo težko dobil rezervne dele. Tudi jedrna Evropa ni več to, kar je bila,”  so nam pojasnili.

S takšnim razpletom so očitno zadovoljni tudi v poslanski skupini SD, kjer upajo, da jim bo Matjaž lahko omogočil lažji dostop do trave – tiste pokošene, se razume. “Ker z navadno koso ne more delat, ker bi preveč spominjal na Matildo, se razume, da brez nitke ne gre,” so sporočili iz Moskovičeve vile, kjer priznavajo, da bi tudi njim zelo prav prišle storitve Matjaža Nemca na malem travniku pred vilo.

Matija Nitkar