Je dr. Elvin Atombender v resnici Goran Klemenčič? (foto: STA, arhiv Demokracije)

“Kralj steroidov, ki ga iščejo ZDA, pri nas predaval o nesposobnosti organov pregona,” je te dni poročal portal Siol.net. Šlo je seveda za Mihaela Karnerja, ki ga že nekaj let neuspešno išče ameriška agencija za boj proti drogam (DEA). Medtem ko ameriško pravosodje ponuja pet milijonov dolarjev nagrade za njegovo prijetje, Karner brezskrbno predava poslovnežem. 

Konference o poslovnih, davčnih in finančnih prevarah, na kateri naj bi se izobraževali poslovni forenziki, sta se sprva želeli udeležiti tudi ministrici Tatjana Bobnar in Dominika Švarc Pipan, vendar sta iz nepojasnjenih razlogov tik pred zdajci odpovedali udeležbo. Kot pravijo naši viri, naj bi se to zgodilo ne samo zaradi Karnerja, ampak tudi zaradi dejstva, da Karnerja dejansko ves čas spremljajo tajni agenti iz ZDA in o tem redno obveščajo center DEA.

So bili pa po naših informacijah agenti – šlo naj bi za najmanj dve osebi – dobesedno zaprepadeni, ko so na konferenci zagledali nekdanjega pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, ki je prav tako predaval. O tem so takoj obvestili najbližjo izpostavo CIA. “Sedaj vemo, po kom so se navdihovali avtorji znamenite računalniške igrice Mission Impossible. V njej nastopa zlobni psihotični znanstvenik dr. Elvin Atombender. Ko je igrica v osemdesetih letih obšla svet, smo vsi vedeli, da je Atombender resničen, a imeli smo zgolj računalniško podobo. Nismo pa vedeli, kdo je v resnici ta oseba, vedeli smo zgolj to, da je računalniški približek zelo realen. To je podobna zgodba kot s tisto skrivnostno pisateljico Eleno Ferrante iz Neaplja, ko nihče ne ve, kdo je to, nihče je ni videl, a vendar je resnična, izhajajo njene knjige, o njej se snemajo filmi,” nam je pojasnil vir iz ameriške obveščevalne službe.

Na naše vprašanje, kako to, da Klemenčiča niso zaznali takrat, ko je bil minister za pravosodje, nam je odgovoril: “Takrat nismo bili pozorni. Ministrom slovenske vlade nihče ni namenjal pozornosti, saj so bili vedno samo pajaci in lutke. Sploh pa Klemenčič, ki je bil krepko nabrlizgan v parlamentu, potem pa se je izgovarjal na elektronsko cigareto.” Varnostni organi pa naj bi pred konferenco, na kateri je predaval, psihično testirali. “Ko je začel po angleško govoriti ‘No, no, no’, smo vedeli, da je to naš dolgo iskani sovražnik. Vendar ga nismo mogli aretirati, saj bi nastal mednarodni incident.”

Tako CIA kot Interpol naj bi že razpisali mednarodno tiralico za dr. Atombenderjem, ki ga sumijo vojnih in računalniških zločinov.

Klemen Gorančič