foto: STA

Kaj v pečici cvre se, je vprašanje,

čudne, nenavadne so vonjave,

so dodane res začimbe zdrave,

kakšno torej v kuhinji je stanje?

 

Da je vroče, jasno je, na dlani,

da pekoče, vonj pove takisto,

da v pečici je težko vse čisto,

s čim se torej naše ljudstvo hrani?

 

Kuhinja da je zelo nečista,

na pogled že prvi prepoznate,

in da se smodi, tu prav imate,

peka se ponavlja vedno ista.

 

Novo se preskuša recepturo,

peče se v pečici perutnina,

nepreskušena doslej, sivina

vidi ven se, a ne gre za kuro.

 

Pravijo, da bo posebne vrste,

česar se je prav posebej bati,

ko pekač začnejo ven jemati,

treba bo paziti sploh na prste.

 

Le zakaj? Je peka zasmojena?

Ne zato, čeprav kadi se stalno,

ampak ker prileze ven fatalno

golobica živa, zakajena.

 

Živa, vendar ptica nepojoča,

dim ji namreč zapacal je grlo,

petje s tem docela je zamrlo,

je samo še ptičica plešoča.