foto: Pixabay

Naš novi predsedniški obraz, pravzaprav bi morali reči kljun, s čimer bi enkrat za vselej obračunali z novimi obrazi v  slovenski politiki,  pospešeno sestavlja vlado.

Pa ne vem, zakaj se mu tako mudi, saj je rekel, da bo na oblasti kar dva mandata, vsaj osem let torej. Tako bo še enkrat dokazal, da v Sloveniji ne bo več novih obrazov. No, morda pa bodo na oblasti novi kljuni, saj ga podpira obilica ptičev, kot so kosi ali malce prirejeni golobi, golobiči in goluboviči. Ampak zdaj se Robertu Golobu zelo mudi, ker namerava povečati vlado z 18 na 22 ministrov, kajti rad bi imel svojo ministrsko ekipo, ki nas bo strokovno pripeljala na sam svetovni vrh odličnih držav. In tu mu moramo dati prav, saj Švica ne zna imeti več kot sedem ministrov in zato že zdaj caplja daleč za nami. Zato bi našemu Golobu predlagal, da prek kakšnih naših vzporednih mehanizmov Švicarje prepriča, naj ga nastavijo kot honorarnega premierja za prihodnjih osem let. Potem bi se Švica močno približala našemu naprednemu golobnjaku.

In zato sem tudi jaz pripravljen pomagati Golobu in njegovi vladi. Torej se mu ponujam za kakšno novo ministrsko mesto. In če bi me sprejel, bi tako pri nas imeli kar 23 ministrstev. Kajti jaz nikakor nočem odžirati mesta strokovnjakom, kot so Šarec ali Bratuškova, zato Golobu predlagam, da me imenuje za ministra za vreme. Jaz sicer nimam nikakršnega doktorata iz vremenske znanosti, ampak imam odlične izkušnje pri obvladovanju vremena. Naj vam navedem le svoj primer, ko moram zaradi težav s koleni vsak dan hoditi vsaj pol ure na prostem. Pa me v teh dveh letih še nikdar ni zmočil dež, čeprav so ga vremenoslovci napovedovali tudi za čas, ko sem jaz hodil.

Sicer pa je minister za vreme Golobovi vladi potreben čim prej, kajti sam Golob je napovedal, da nas bo jeseni pričakal nov val kitajskega virusa. Znano pa je, da ta virus razsaja predvsem, kadar je hladno vreme. In ker je Golob še pred kratkim protestiral proti janšističnim maskam, jih bo moral zdaj predpisati in tako bo tudi on postal nedemokratični in sovražni janšist. Ampak če bi jaz postal minister za vreme, bi uvedel Golobovo zaščito pred kitajskim virusom tako, da bi vsi morali namesto mask nositi slušalke in delati ali delovati prek interneta od doma. To je dokazal že Golob, ki se je samotestiral za kitajski virus, potem pa prek interneta ves zdrav sodeloval na predvolilnih srečanjih. In glej, kako je bila ta zaščita odlična, saj je bil izvoljen za osem let. Poleg tega pa bi prodaja slušalk namesto mask močno izboljšala finance v državnem zboru.

Bogo Sajovic