foto: Pixabay

Zaradi obolelosti z novimi različicami kitajskega virusa se je v naši domovini v minulih mesecih strmo povečalo število okuženih bolnikov, v zadnjem mesecu pa tudi število smrtnih primerov zaradi tega virusa.

Zdravstvena stroka (vsaj večji del) dopoveduje Slovencem, naj se cepijo. A očitno to ljudi ne prepriča, saj se število precepljenih le počasi dviguje, tako da smo v tem primeru na repu Evrope.

Zato se čudim našemu zdravstvenemu osebju, da ob vsakodnevni objavi števila umrlih zaradi omenjenega virusa ne pove, koliko od teh umrlih je bilo cepljenih in koliko ne. Število umrlih zaradi omenjenega virusa je bilo sredi poletja enomestno, največkrat pod pet, v zadnjih tednih pa se giblje blizu števila dvajset. Zato bi zdaj bilo treba vedeti, ali večina od teh umrlih zaradi tega virusa umre necepljenih ali cepljenih.

Sicer nisem zdravnik, a vseeno domnevam, da je velika večina umrlih zaradi kitajskega virus necepljenih. In to bi nam zdravniki povsem enostavno lahko povedali. Razen če je večina umrlih cepljenih. Kar pa ne verjamem. A ker zdravniki tega ne povedo, lahko proticepilci trdijo, da cepljenje ne preprečuje smrtnosti.

Zato se čudim, da zdravstvena stroka teh vsakodnevnih številk o smrtnosti necepljenih ne objavi, saj bi te informacije zagotovo povečale precepljenost Slovencev, če je seveda med necepljenimi bolniki smrtnost veliko večja od smrtnosti cepljenih.

Ampak v Sloveniji imamo na drugem področju veliko precepljenost. To pa je v politiki. To se je pokazalo pred dnevi, ko je večina v državnem zboru  znova zavrnila evropsko resolucijo o obsodbi treh totalitarizmov, fašizma, nacionalsocializma in komunizma. Omenjena večina naših poslancev je očitno cepljena za komunizem, ampak s to zavrnitvijo je hkrati povedala, da je tudi za fašizem in nacionalsocializem. Tega ni zanikal niti eden od levičarjev, ki je pohvalil fašizem. Upam, da ni Primorec ali potomec tigrovcev, ki so se sicer borili proti fašizmu, a jim slovenski komunisti tega niso priznali, ker so imeli raje italijanske fašiste, ki so jim s topovi pomagali v boju proti slovenskim domoljubom.

Skratka, za naše zveste naslednike komunizma je Evropa, za katero so vsi trije omenjeni totalirizmi enako nedopustni, neustrezna in komaj čakajo, da bo na prihodnjih volitvah levica zmagala tako prepričljivo, da bomo izstopili iz kapitalistične Evrope in se priključili Severni Koreji, Venezueli ali kakšnemu Lukašenku. Skratka, da bomo spet cepljeni za komunizem.

Bogo Sajovic