foto: Pixabay

Ustavno sodišče je s šestimi glasovi za in tremi proti potrdilo zakon, da istospolnika, ki živita v zakonski zvezi, lahko posvojita otroka. Pred leti je na referendumu več kot milijon Slovencev takšnemu zakonu nasprotovalo.

A kaj hočemo, zdaj ko imamo svobodo, je ustavno sodišče nad ljudstvom in tako tudi nad ljudsko voljo, izraženo na referendumih. Naša parlamentarna opozicija se torej lahko obriše pod nosom, ko hoče z referendumom doseči pluralno RTV Slovenija, ki jo vsi plačujemo, kajti tudi če bi ali bo referendum za opozicijo uspel, imamo na veliko srečo še bolj pluralno ustavno sodišče, ki bo s podobnimi glasovi (6:3) takšen referendum razveljavilo ali pa ga nasploh prepovedalo. Zato bi bilo treba razbremeniti težaško delo šestih naprednih ustavnih sodnikov, ki morajo v boju s tremi nazadnjaškimi ustavnimi kolegi izgubljati čas za dokazovanje naše ustavne logike. Razbremenili bi jih lahko tako, da bi število ustavnih sodnikov zmanjšali na šest naprednežev, nazadnjake pa bi odpustili za vekomaj. In to kar brez kakšnega referenduma.

A vrnimo se k večinski odločitvi ustavnega sodišča, da imata istospolnika, ki živita v zakonski zvezi, pravico posvojiti otroka ali celo več otrok. Jaz sem večino svojega življenja živel v družbi, kjer sta bila osnova prave družine oče in mati, ne pa dva očeta ali dve materi. Kdor bi v samoupravnem komunizmu zagovarjal družino, sestavljeno iz starša ena in starša dva, ki sta istega spola, bi se hitro znašel v norišnici ali vsaj na kakšnem golem otoku. Ampak danes, ko imamo svobodnjaški neomarksizem, so norišnice in goli otoki bolj namenjeni ljudem, ki vztrajajo pri prazgodovinski družini in zgolj pri dveh spolih, ki sta določena po naravi, ne pa po razsodbi ustavnega sodišča. A da me ne bi kdo strpal v kakšno norišnico, bi vseeno podal svoje mnenje, namreč, da bi lahko imeli otroke v reji le dve ženski, lezbijki torej, nikakor pa ne dva moška, homoseksualca torej. Ženske so mi namreč bolj všeč kot moški.

Za konec pa bi rad izvedel od omenjene šesterice ustavnih sodnikov, ali imajo vsi biološkega očeta in biološko mater ali pa imajo eni po dve materi ali dva očeta. In če ima to večina od omenjenih šestih ustavnih sodnikov, bi razumel njihovo odločitev. Ampak naše ustavno sodišče čaka še ogromno dela, ker neomarksisti trdijo, da je spolov še več, menda kar več kot sedemdeset.

Bogo Sajovic