foto: Wikipedia

Bem Ti EU parlament in cene in mast, pa ne svinjska.

Ali pač? Cena električne energije je takšna, kot da bi trikrat obšla globus, preden pride do moje vtičnice.

In pravijo: “Varčujte z elektriko!” »Ugašaj luči!« »Perite ponoči!« »Vklopi pralni stroj po 22 uri?« »Bem ti mast« elektrika. Medtem ko poslanci spijo, zaženi pralni stroj? Pa kupi pralni stroj, ki špara elektriko svetujejo na tevejki. . .

Pa zamenjaj distributerja pravi ministrant, pardon minister. Bem ti mast minister, zakaj prejemaš plačo, jaz upokojenec pa naj iščem rešitev!

Kako naj kupim z Erjavčevo penzijo novi stroj EU »AAA«, ki špara? Bem ti mast Erjavec, zakaj si »šparal« naše penzije? Imam 19 let star pralni stroj, ki še pere, špara pa ne.

In ko zažene centrifugo, se moram uleči na njega. Ko ležim na njemu, da ne uide pa skačejo ledvice. In tako »o-g b« ležim na njemu do polnoči, ko vrže vodo?

In voda? »Bem ti mast« voda in poročila na Tevejcu. Poročajo, da smo po količini vode med prvimi državami na svetu! Kaj pa cena  zanjo? Kaj je cev do moje pipe pripeljana z Lune? Trikrat okoli Lune, nato pa na Zemljo.

In cena v »Mreži« omrežnine, kanalščine ali tajkunščine? »Bem ti mast« tajkuni, kaj je cev odpadne vode speljana do Saturna?

Pa energenti, nafta, bencin? »Bem ti mast« bencin! Tam na oni strani v onih državah tam preko liter manj kot 20 centov. Pri nas in v državah na tej strani pa liter evro in pol??! Kaj so oni na oni strani galaksije?

»Bem ti mast« EU poslanci in vaše plače TAM, ko ste TU. In dnevnice Tam ko, ste Tam Bem ti. Vsaj za uro, naprej, nazaj se zmenite za plačo, ki jo imate

Pa hrana »B ti M«. Cena zelenjave?!  Cena krompirja?! Kje raste krompir? Na bananovcu?  A zato je cena krompirja višja od cene banan! Bodite živi. Kdaj so bile jagode cenejše od paprike? Kdaj je bila kila banan cenejša od kile jabolk? Eeeeeej – jabolko! Kje rastejo jabolka? Pod zemljo in v globinah več kot tri kilometre in jih med potjo pridobivajo, ko iščejo nafto?

Tudi meso nam pripeljejo iz roba našega osončja. Pašniki na Kočevskem pa samevalo. . .

Še bi nekaj o pašnikih na Veneri in še kaj o masti, ampak »Bem ti mast« in pralni stroj in EU normativ za kumarice!

Predlagam, da upokojenci, imenujemo desetčlansko komisijo in gremo v Bruselj raziskati vladavino preživetja in to z enakimi dnevnicami kot jih dobiva nizozemska komisija, ki potuje po Evropi in raziskuje vladavino prava.

Tone Kuzma, upokojenec