foto: arhiv Mravljišča

Medijska obveščevalna služba levičarjev in komunistov Društvo novinarjev Slovenije tudi letos razpisuje natečaj za najboljše novinarske pse (watch dog) v državi.

Da bi jim pri tem izboru kar najbolje pomagali, jim pošiljam nekaj zelo utemeljenih pasjih predlogov, ki govorijo o tem, kateri novinarji so najbolj lajali.

  1. Suzani Lovec, POP TV – medaljo “Menstruacije ne damo” za kombinirano medijsko-medicinsko razkritje, da je Janez Janša zaradi diktatorskih plinskih napadov na miroljubne protestnike kriv za menstrualne težave udeleženk hoje po ulicah. Znanstvena novinarka zdaj raziskuje tudi vpliv vodnega topa na morebitno neplodnost ter vpliv prisotnosti policije in njihovo zastraševanje na povečano število splavov. Za Pulitzerjevo naj opravi raziskavo – spolni odnosi v diktaturi in med protesti.
  2. Takoj za petami ji je Ali Žerdin, urednik Sobotne priloge Dela, ki prejme “Zlato gas masko” zaradi razkritja, da je Janša v diktatorskem slogu napadel miroljubne protestnike s solzivcem in to v času respiratornih bolezni. To je vplivalo tudi na povečano število grip med protestniki, ki imajo prav zaradi omenjenega plina vse značilnosti covida. Primer Saše Lendero. Skrb vzbujajočo zadevo že proučuje tudi notranja preiskovalna komisija SD, ki ji načeluje Franc Trček-Hik ob ideološki podpori ponosnega naslednika Marka Koprivca. Namen komisije je dokazati, da gre za zločin nad narodom, manjkajo samo še medicinski izsledki, ki jih pripravlja veterinar Dejan Židan.
  3. Ekipi Tarče, javna hiša TVS, pripada v zlato odliti covid simbol oziroma priznanje “Svoboda je svoboda tistega, ki ne mara Janše”. Ekipa je v svoje oddaje vložila toliko truda, vključno z zadnjimi skritimi pričevalci, da bi si zaslužila tudi zlato jabolko navdiha, a v predsedniški palači odločitev še ni padla. Posebno pohvalo psi DNS ob tem izrekajo voditeljici Eriki Žnideršič, ki je znala ustrezno utišati desničarske propagandiste v oddaji in ji zato pripada srebrni znak “Marioneta leta”.
  4. Ekipa ilegalnega portala Necenzurirano prejme simbolni kipec “Lajanje v luno” za krepitev novinarstva brez dokazov in za uspešno vztrajnost pri iskanju zgodb, ki se niso zgodile. Medaljo “Hernia disci” pa naj dobil meter “cvancig” novinarske avtonomije in ud omenjenega portala Primož Cirman.
  5. Psi DNS v sodelovanju z znano farmacevtsko firmo dajejo posebno nagrado novinarju Reporterja Igorju Kršinarju za novinarske prispevke, ki povečujejo uporabo helexa v žurnalistiki. Komisija psov se tudi strinja, da naj omenjeni prejme tudi medaljo z bronasto podvezo “Novinarski invalid”, kolektivu Reporterja v celoti pa častni naziv “Bergle žurnalizma”.
  6. Izjemno posebno priznanje “Veteran bitke za novinarsko Normandijo” naj gre v roke Blažu Zgagi, na smrt obsojenemu novinarskemu disidentu, za njegovo večletno vztrajanje pri novinarski vojni iz zaklonišča, za izvoz novinarskih izdelkov tipa “kaj se mi je sinoči sanjalo” na Balkan in za romantično navezo s Sophie in ‘t Veld.
  7. Bojanu Veselinoviču gre nagrada v višini njegove bivše mesečne plače 8000 evrov in priznanje “Hirošima STA”, ker je v bitki proti vladi brezkompromisno uničeval Slovensko tiskovno agencijo in to uspešno podtaknil Janši. Predlagam, da ga v kratkem sprejme predsednik države.
  8. Specialno priznanje “Ponosni sin očeta” gre tudi Marku Koprivcu, SD, kot ponosnemu nasledniku svojega očeta, trojnega funkcionarja Jake Koprivca, ki se je v zavest slovenskih novinarjev in novinarstva zapisal kot vztrajni trdorokec za komunistične medijske resnice in veliki cenzor. Istočasno je to post mortem priznanje očetu Jaku, da je tako uspešno boljševistično vzgojil svojega sina.
  9. Veliko plaketo “Odlažkove resnice” psi DNS dajejo tudi očetu briljantne koncentracije medijev Martinu Odlazku za suvereno nadgradnjo rumenega tiska v odlične klopotce.
  10. Dosmrtno članstvo v DNS prejme veliki brat Milan Kučan skupaj z diamantno plaketo “Don Corleone” za zgledno opravljanje del in nalog glavnega urednika Slovenije.

Vinko Vasle