foto: STA

Mi, Koalicija ustavnega loka, z današnjim dnem ukinjamo ustavo v tistih delih, ki nas ovira pri pohodu na oblast. V tem smislu je predsednik demokratičnega parlamenta Igor Zorčič ukinil demokracijo v Državnem zboru RS, ko ni dovolil glasovanja o prihodnjih kandidatih za RTV. Nam zadostuje samo parlament. Njegova nujna samovolja je uperjena proti sklicevanju diktatorske koalicije Janeza Janše na poslovnik, ustavo in zakone. Na tak način še nihče na levici, tudi mi komunisti ne, niso prišli na oblast.

Pri tem je treba opozoriti na vlogo desničarskih medijev, za njihovo likvidacijo z uredniki in novinarji vred je zadolžena stranka Alenke Bratušek. Ta je že objavila pomemben proglas o pregonu vseh medijev, ki nam niso naklonjeni. To je tudi poslednje opozorilo, da naj se ukinejo sami, kajti, ko jih bomo mi po zmagi na volitvah, bo zelo krvavo. Ali kot je nedolgo tega rekel intelektualni guru stranke črne mambe Marko Bandelli, je treba pozdraviti vse Putinove ukrepe o kaznovanju neposlušnih novinarjev. Tudi človek načelne nespodobnosti LMŠ Branko Golubović je opozoril na pozitivno prakso izgubljenih medijskih sinov in hčera, kot je na primer Janez Markeš, ki je bil pri desnih medijih, potem pa je postal normalen na levi in ga je še Milan Kučan pohvalil. Takrat so mu povišali plačo in se ga je prijelo ime Mar-keš.

Za razgradnjo slovenske vojske, ki je historično kriva za osamosvojitev Slovenije, kar se šteje kot zločin nad socialistično Jugoslavijo, je zadolžena Levica. Njen glasnogovornik Miha Kordiš je več kot upravičeno Slovensko vojsko umestil med agresorje Nata, ki hodijo po svetu izvažat nasilje in umore. Mi vojske ne potrebujemo, če je slovenska, ker gre za nacionalizem.

Kot je bilo nekoč že rečeno, smo prevzeli tudi ustavno sodišče, ki je tudi postalo normalno in si ustavo razlaga zelo ustvarjalno. Vse, kar naredi koalicija Janeza Janše, postane neustavno ne glede na ustavo. Ustavno sodišče veliko tvega za našo stvar, ker ruši tudi vse ukrepe za zajezitev virusa covid, a žrtve so v vsaki revoluciji proti diktaturi tudi potrebne.  Več bo mrtvih, bolj bomo na oblasti.

Sodstvo in tožilstvo sta dve pomembni instituciji, ki nam tudi gresta na roko. Naj omenimo samo pravično grožnjo novinarjem, ki so pobalinsko – kot je rekla višja sodnica Vesna Bergant-Rakočević – spraševali, kakšno izobrazbo ima v resnici naš vrhunski vrhovni sodnik Branko Masleša. Seveda jih, kot že zapisano v sporočilu vrhovnega sodišča, čaka pravična kazen, ki je že določena, ker smo se o tem že vse dogovorili. In ti pobalini še zdaj ne nehajo in še kar drezajo v človeka, ki je najbolj zaslužen, da je takratni opoziciji onemogočil pohod na oblast, ko je Janšo poslal na Dob. Masleševa sodniška ustvarjalnost je namreč neverjetna in sloni na mentalnih vpogledih v glave obtoženih. Tu nimamo v mislih samo glave tistih, ki so v sedemdesetih letih nesramno hoteli pobegniti iz Titove Jugoslavije in so imeli, kot je povedal Masleša, čudoviti direktni zadetek v sredo čela. Sicer pa – naših ne bo nihče spraševal, kakšno diploma imajo, ali jo sploh imajo, ali so jo kupili oziroma naredili. Naši so.

Odlično nam služijo tudi slovenski tožilci Draga Škete. Grožnje s smrtjo predsedniku vlade jemljejo kot pravico tistih, ki se z njim ne strinjajo. Odločno so se tudi uprli poskusu pregona Miki Miške in Jaka Racmana iz znane bančne zadeve Irangate. V glavnem, moramo jih negovati. Podobno tudi Roberta Šumija, doktorja korupcije KPK, ki je pravočasno zaznal, da je zopet nastopil čas, da se prične nov postopek proti Janši, katerega rezultate bomo objavili dva dneva pred volitvami. Vse pohvale je vreden tudi predsednik Računskega sodišča RS Tomaž Vesel, ki ga je desnica skušala križati zaradi njegovega nogometnega angažmaja pri FIFI za 20 tisoč evrov letno.

Zelo naš je tudi Robert Golob, ki je zadnjič na tribune gromoglasno povedal, kaj vse je treba storiti s sedanjo vlado, SDS pa je potrebno uničiti. Čas je, da vse te naženemo, ker gre za fašizem, je kričal, in ne za desnico. Golob bo v naši vladi zadolžen za ustrezne likvidacije.

Vinko Vasle