foto: Pixabay

Piše se leto 2050. Enota za iskanje pogrešanih iz Bokalcev je po štirih dneh našla stanovalca, 109 letnega Milana Kučana, ki se je v invalidskem vozičku sprehajal od predsedniške palače, mimo ustavnega sodišča do javne hiše RTV. Čudnega, zbeganega starčka je prijavila občanka, ker ji ni znal povedati, kdo je in kam gre. Vseskozi je govoril samo “u Murgle, u Murgle.” Ko so ga peljali nazaj v dom starostnikov, je grgral “Teror, diktatura” in “Naj živi Josip Broz.” Iz doma je pobegnil potem, ko sta ga Janez Zemljarič (122 let) in Božo Kovač (115 let) dobila, da je goljufal pri črnem petru. Zmerjala sta ga z navadnim, pokvarjenim udbovcem in komunistom, po poročanju medijev pa sta ga tudi pretepla. Kučan se nič ne spomni.

Predsednik vlade, 92-letni Janez Janša, ki je na tem položaju že od leta 2022, je kar med plezanjem v severni Triglavski steni pozval vodstvo doma upokojencev, da naj zavaruje integriteto stanovalca Kučana, ker se človeka, ki se itak nikoli nič ne spomni, ne sme tepsti. Predsednik države Borut Pahor (87 let) je sklenil odlikovati Zemljariča in Kovača za državotvorno držo, Janša pa je ob tem na tviterju zapisal: “Revolucija tepe svoje” in je 251 odlažkovih medijev enoglasno zapisalo, da je tvitanje diktatorja Janše enostavno škandalozno. Pahor ni nič kriv, ker je vsak drugi dan na kisikovi terapiji, enkrat tedensko pa na proti alzhajmnerci.

Vsako sredo 67-letna, že malo rabljena samska Teja Jarc organizira protestni marš proti ukrepom vlade v zvezi s kovidom in nikomur ni jasno, za kaj gre, saj je virus po naravni poti odmrl, ko je leta 2025 pobral 78 odstotkov sredinih in petkovih protestnikov. Jarčeva na ulice uspešno spravi petnajst borcev s hojcami in 12 pleničarjev, ambulantna vozila jih prijazno vozijo na različne lokacije, Jarčevo na psihiatrijo, kjer ima sedež svojega uporniškega štaba. Novico, da Janša spet pleza na Triglav, je sprejela z ogorčenjem češ, da gre za provokacijo, ker sama zaradi išijasa tega ne zmore več.

Tanja Fajon (79 let) je aktualna dogajanja, ki trajajo že od leta 2021, označila za veliko zaskrbljenost slovenskega naroda in ustavnemu sodišču že 73. poslala vlogo, da naj le-to odstavi vlado, če ne bodo poleg Jarčevih protestnikov na ulice šli še vsi trije še živi člani komunistov. Matjaž Nemec, ki je ravnokar proslavil 70. let in osmo ženo, je dodal, da bo priskrbel obtožujoče dokaze, da na Triglav ne pleza Janša, ampak njegov substitut medtem, ko Janša na Gregorčičevi utrjuje svoj položaj.

O čemer poroča Primož Cirman, ki ima tonski posnetek. Je pa prišlo na soočenju pri 69-letni Tanji Gobec v oddaji Politično do nemirov, ko sta se spopadla 91-letna Ljudmila Novak in 97-letni Zoran Janković, ki je trdil, da jo Nina-nana namerno in za plačilo poriva, kar je Novakova napačno razumela in ga je spomnila neke farmacevtke, kar pa Jankoviću v tej starosti ni bilo več znano. Novakova na lestvici za predsednico države že od leta 2021 drži prvo mesto, v zadnji anketi je dobila kar 178 odstotkov glasov. Nikola Damjanić je izjavil, da je na svojo metodologijo zelo ponosen in da on ni kot ona iz Mediane, ki vse dela na pamet. Janja Božič Marolt je namreč za predsedniški položaj na prvo mesto v skladu z modusom aritmetične sredine postavila 73 letnega Marjana Šarca, ki ga je označila za Bidna slovenske politike. Mimogrede, Biden je že dvajset itak nikoli let v večnosti. Alenka Bratušek (80 let) zdaj išče javnomnenjsko, ki bi njej dala prednost.

V tem letu je 81-letni Franc Trček podrl rekord v 23 dnevnem popivanju, Lidija Divjak Mirnik (77 let) je postala predsednica hišnega sveta, 72-letni Marko Koprivec dela transverzalo od Titovega spomenika do spomenika, 87-letna Violeta Tomić je zaradi dolgotrajne nezaposlenosti spet Kurba, 88-letni Nataši Sukić pa je uspelo, da je preko računalnika vzpostavila kontakt s svojo posmrtno dušo. 63-letni Luka Mesec piše članke o ekonomiji, ki jih nihče ne objavi, 83-letni Marko Bandelli-Bevanda pa čudaško živi v onem znamenitem sodu.

Poročal: Vinko Vasle (101 leto)