foto: Alan D. Wilson / Wikipedia

Dobre tri mesece pred državnozborskimi volitvami imamo Slovenci že ustreznega kandidata  za predsednika prihodnje vlade. To je Robert Golob, dosedanji voditelj elektrodistributerja GEN-I, ki mu je potekel mandat.

Ta Golob je imel odlično plačo, menda okrog 500.000 evrov vsako leto, kar je približno tretjina enoletnega zaslužka omenjenega elektrodistribucijskega državnega podjetja GEN-I. Zato se ne čudim, da si je Golob želel ostati v tem državnem podjetju še kakšna štiri leta ali kar do upokojitve.

Janševa vlada pa mu tega mandata ni hotela podaljšati, zaradi česar pa se Janši čudim, saj bi se tako, s podaljšanjem Golobovega mandata torej, izognil temu kandidatu, ki dobiva vse večjo medijsko in posredno tudi javnomnenjsko podporo. No, nam, preprostim volivcem, je povsem jasno, kako strahotno nevtralni (torej antijanšistični) so naši osredni mediji, da o antijanšistični strokovnosti nina-nana raziskovalcev javnega mnenja sploh ne podvomimo.

Kako velik je strah pred Janšo, dokazuje tudi naš prvi predsednik po osamosvojitvi Milan Kučan, ki se je tokrat s svojim antijanšizmom izkazal že drugič (prvič, ko je zbral ustrezne slovenske ugledneže, da so šli prosit Zorana Jankovića, naj postane novi premier; ta je res zmagal na volitvah, a mu je za vladanje zmanjkalo glasov). Potem je naša levosučna politika Janšo premagovala za različnimi »patrijami«, nato pa še z novimi obrazi. In tako so se zvrstili kot voditelji vlad Alenka Bratušek pa Miro Cerar, nazadnje Marjan Šarec. Ampak nobenemu od njih ni uspelo dokončati mandata. Tokrat pa ne gre za nov obraz, kajti Robert Golob naj bi bil star obraz, ki je izkušen v politiki, saj je  zamenjal že vrsto strank, zdaj pa naj bi ustanovil še svojo.

To pa ni všeč kulovcem, zlasti ne Šarcu, ki se vidi na čelu nove vlade. Ampak Šarec je že bil premier, a je kar na lepem odstopil. Zdi se, da je odstopil, ker je vnaprej vedel za kitajski virus ali pa mu je to svetoval njegov svetovalec Damir Črnčec, ki je morda še vedno Janšev prikriti agent, zato da je na oblast prišel zoprni Janša.

No, Slovenci bi z Golobom postali še bolj živalsko prijazni ljudje, kajti prejšnjo vlado je vodil konj, šarec, novo pa bo ptič, golob. Sicer pa bo o tem odločala še ena žival, šef volilne komisije Dušan Vučko. Njegov priimek naj bi bil Vučković, a v obeh primerih naj bi to bila balkanska izpeljanka iz vuka, po slovensko volka.

Bogo Sajovic