foto: Pixabay

Kakšna sreča, da imamo Janšo, ki je vedno za vse kriv! Zdaj je na novo kriv zato, ker nam Evropska unija ne bo dala kakšnih 300 obljubljenih milijonov evrov, ker smo med kitajsko pandemijo najbolje poskrbeli za našo gospodarsko rast. In za to gospodarsko rast je seveda kriv Janez Janša. Tako je razumeti našega svobodnjaškega premiera Roberta Goloba.

Vsaj po poročanju večinskih družbenopolitičnih medijev. A ne Golob ne nobeden od omenjenih družbenopolitičnih medijev ne pove, da je fašističnemu Janši med njegovim predsedovanjem Svetu Evropske unije Sloveniji uspelo zagotoviti za prihodnjih sedem let deset milijard in pol evropskih sredstev, od katerih jih je šest milijard in pol nepovratnih, preostanek  (torej štiri miljarde) pa je posojilo po skoraj ničelni obrestni meri. In tako ne Golob ne naša družbenopolitična druščina ne pove, ali je teh 300 milijonov, ki jih EU ne bo namenila Sloveniji, iz nepovratnih sredstev ali iz posojila po ničelni obrestni meri. Ampak to sploh ni važno, važno je le, da je Janša kriv, ker je med svojim predsedovanjem slovensko gospodarstvo tako zavozil, da je med najbolj uspešnimi ne le v Evropi, ampak kar na svetu. In zdaj svobodnjaki veselo plešejo, kako bodo oni rešili naše gospodarstvo z višjimi cenami za gorivo, za elektriko pa za hrano ter z višjimi davki  in obremenitvami na imetje, polja, gozdove. No, najbrž si bodo izmislili še marsikaj, saj pridno zasedajo in močno razmišljajo vse dni do poznih nočnih ur.

No, svobodnjaško jezo, ker nam bo Evropska unija odtegnila omenjenih 300 milijonov evrov pomoči, pa seveda lahko razumemo spet kot Janševo fašistično nasprotovanje ustanovitvi treh novih ministerstev. Sicer ne vem, koliko nas bodo stala ta ministrstva, ampak v sedmih letih bi po mojem sicer nestrokovnem sklepanju vsako od teh novih ministrstev porabilo vsaj 100 milijonov. A vseh tistih, ki so tako množično glasovali za svobodni golobnjak, kljub temu ni treba biti strah. Robert Golob se je že na Gen I izkazal kot odličen finačnik, saj je ceno elektrike iz državne nuklearke tej isti državi prodajal za nekajkrat višjo ceno.

Skratka, z višanjem davkov in obremenitvami bomo vsi zadovoljni. Še bolj pa bi bili zadovoljni, če bi nas Golob naučil, kako na hitro sestaviti Rubikovo kocko. V nasprotju z vladanjem je v tem najboljši ne le v Evropi, ampak na vsem svetu in celo širše.

Bogo Sajovic