foto: Pexels

Slovenska javnost in tudi politika je tokrat povsem enotna, da je naš največji problem zdravstvo. Zato se je svobodnjaška koalicija pred kratkim sešla na Brdu pri Kranju, kjer so se odločili, da bodo naše zdravstvo rešili.

Kako, sicer še niso objavili, ker očitno tudi sami še ne vedo. Ampak ustanovili bodo še tri dodatna ministrstva, ki naj bi olajšala tudi zdravstvena prizadevanja svobodnjaške vlade in tako olajšala delo zdravstvenemu ministru Bešiču Loredanu, ki kar izgoreva na svojem delovnem mestu, tako da se mu včasih zareče kakšna moška beseda, potem pa se mora po ukazu premierja Goloba kar dvakrat opravičiti ljubljanskemu županu Jankoviću.

Sicer pa naj bi  poslej imel glavno zdravstveno besedo kar premier Golob, zdravstveni minister pa naj bi le uresničeval Golobove odločitve. Na srečo ima Robert Golob v Bešiču Loredanu veliko bolj ubogljivega  ministra, kot je bila notranja ministrica Bobnarjeva, ki je po prerekanju s šefom vlade, z  Golobom torej, odstopila. In ker Golobu v približno dveh mesecih še ni uspelo dobiti novega notranjega ministra ali ministrice, čeprav po hitrem postopku ustanavlja kar tri nova ministrstva, lahko rečemo, da je Robert Golob med najbolj obremenjenimi evropskimi premierji, če ne celo svetovnimi.

Ali bo ta napor zdržal, ve samo dedek iz ozadja Milan Kučan, ki po Golobovo včasih ustreli kakšnega kozla, ampak zaradi tega še ne vrže puške v koruzo. Prej bo moral puško vreči v koruzo vrli Robert Golob, kajti Milan nikoli ne pozabi kakšnih kozlovskih očitkov. Sicer pa nam pušk in tudi koruze primanjkuje, ker jih izvažamo v Ukrajino. Imamo jih komaj toliko, da lahko po vojaško pokopljemo kakšnega Janeza Zemljariča.

A vrnimo se k zdravstvu. Najenostavnejša rešitev bi bila, da zdravstvo ukinemo. Odpadle bi čakalne vrste, pomanjkanje družinskih zdravnikov, zaprli bi bolnišnice in zdravstvene domove in jih preuredili v stanovanja za mlade. Obdržali bi le obvezno zdravstveno zavarovanje, s čimer bi proračunu zagotovili več milijard prihodkov, še najbolj pa bi se ukinitev zdravstva izkazala s hitrejšo umrljivostjo starejših, ki so bolj nagnjeni k boleznim kot naša napredna mladina. Tako se tudi ne bi  več prepirali, ali potrebujemo medicinske dvoživke. Še najbolj pa bi se to odrazilo pri manj upokojencih in torej manj pokojninah. Z ukinitvijo zdravstva se strinjam tudi jaz, ker bi rad čim prej zapustil življenje v golobji svobodi.

Bogo Sajovic