foto: posnetek zaslona

To so bile zadnje volitve, na katerih sem sodeloval. Vsaj upam, imam že štiriinosemdeset let, da bom umrl še pred prihodnjimi  volitvami. Če pa jih bom dočakal, zagotovo ne bom šel volit, kajti nikakor ne spadam med tiste Slovence, ki gojijo prepričanje, da so oni izvoljeni, če je izvoljen tisti, za katerega so glasovali.

Tako imamo po sedanjih volitvah skoraj pol volilnih zmagovalcev, kar pravzaprav pomeni, da so pri nas volitve nepotrebne, ker s tem država le zapravlja denar, namesto da bi tistih nekaj milijonov, kolikor stanejo volitve, raje dala različnim nevladnim organizacijam, kot so tiste na Metelkovi in še kje drugje, seveda v Ljubljani. Sicer bi potem brez službe ostal tovariš Vučko, ampak zanj bi Hišnik že našel kakšno ustrezno podobno zaposlitev.

Ampak če ne bi bilo volitev, bi ostali brez poslancev v državnem zboru. Pa kaj zato, saj so naši sloviti demokrati, za katere še imamo spomenike (Tito, Kardelj, Kidrič, Maček), znali uspešno vladati tudi brez voljenih poslancev. No, poslance so imenovali sami. In to so bili pravi predstavniki ljudstva, saj so strogo spoštovali pravila, da se ne sme sovražno govoriti, sicer te je po 133. členu zakona, ki je prepovedoval sovražno vznemirjanje javnosti, obiskala demokratična Udba. In ker je takrat vladala tovrstna svoboda (ustanovljena 27. aprila 1941 v Vidmarjevi vili), nam bo vladala tudi po teh volitvah najbrž enaka SVOBODA, ki jo je ustanovil Robert Golob s pomočjo različnih svobodnjaških ptičev, kot so kosi in podobni.

Golob ob podpori Golobiča in Goluboviča napoveduje takojšnjo odpravo nedemokratičnih ukrepov (znižanje davkov, višje plače in pokojnine),  ki jih je Janševa vlada protiustavno uvedla. Toda Golob se še bolj približuje svobodi iz leta 1945. Takrat nam je primanjkovalo hrane, zdaj pa Golob pod mednarodnimi zahtevami o omejitvi segrevanja okolja napoveduje, da bo v Sloveniji uvedel dva brezmesna dneva vsak teden. No, Golob, ki zdaj na hitro sestavlja svojo demokratično vlado, kot prvi ukrep napoveduje dobro pripravljenost na jesenski val epidemije covida, ki spet grozi iz demokratične Kitajske. In zato se je kak teden pred volitvami samotestiral, ker se je, kot pravi sam, prehladil. In zato se je vseh predvolilnih soočenj udeleževal na daljavo. Pa ni niti enkrat zakašljal. kihnil ali smrknil. Morda zato ne, ker je imel ves čas na ušesih slušalke, ki očitno po murgelsko preprečujejo covidna obolenja. Torej dragi Slovenci, če verjamete tokratnim volitvam, vam želim te ptičje vlade še vrsto let. Le kupite si slušalke, da boste ustrezno usmerjeni v svobodno demokracijo.

Bogo Sajovic