Foto: montaža Demokracija, Wikipedia, Twitter

Odkar vem zase, se mi zdi, da sem nekoliko bolj mahnjen na blondinke. V mladih letih me tega ni bilo sram povedati. Zadnje čase pa imam zaradi novih in večnih določb o politični korektnosti zadržke, da bi to komu razlagal okoli.

Saj veste, blondinci in blondinke, še posebej, če imajo modre oči, so že sami po sebi sumljivi. Še bolj pa tisti, ki padajo nanje. Ker je to lahko povezano z nagnjenjem k arijski rasi in smo spet pri logičnem pojavu, ki ga strokovnjaki imenujejo »reductio ad Hitlerum«. In bi lahko hitro prišel na kakšen seznam tistih, ki v sebi gojijo zavržne misli in so zato nevarni za našo civilizacijo. Tudi zato sem prepričan, da bo naslednji igralec, ki bo upodobil slavnega agenta 007 (sedaj v službi Njegovega veličanstva – in ne več Njenega), čisto nasprotje dosedanjega. Prepričan sem, da bo temnopolt, da bo gej in da verjetno sploh ne bo moškega spola. Sedaj moramo najti še vlogo za novega Bondovega fanta. Taki so pač trendi, trendov pa se je treba držati, pa če so nam všeč ali ne. Pika, amen!

Je pa nam, pravovernim konservativnim dedcem, še vedno dovoljeno sanjati o izbranih blondinkah. Tiste, ki so nam kljub vsemu dovoljene, ker so po politični plati prave barve. Ne prefarbane, tako kot denimo »biftkarji«, ki so na zunaj črni, navznoter pa rdeči, ali »lubeničarji«, ki so na zunaj zeleni, navznoter pa rdeči. No ja, res je, da smo pod kožo vsi krvavi in zato tudi rdeči, ampak v političnem smislu ni vsak rdeč, kdor je krvav pod kožo. Naša komisija za določanje politične korektnosti je namreč določila, da lahko obožujem vsaj dve blondinki, ki sta »naši«, torej golobje-svobodnjaški, to pa sta Mojca P. Š. in Urška K. Z. Ampak šment, obe imata dva priimka, kar pomeni, da sta oddani, čeprav za eno pravijo, da je na poti v ločeno življenje. Za Mojco celo vem, da ji je bil striček Zdenko (Roter), sicer moj mentor iz mladih let, nekakšen medijski inštruktor, zato sem jo opazil že pred kakimi dvajsetimi leti. A kaj, ko se je potem poročila s tistim ščetinastim Miljenkom, ki je leta 1991 Jožetu Pučniku po mojstrsko očital nek obesek za ključe, nisem pa prepričan, ali je ravno on tudi napovedoval, da bomo jedli travo.

No, saj jo še danes jemo – obožujem namreč regrat in rukolo, kar je tudi veganom zelo všeč, če že toliko prisegajo na t. i. zeleni prehod. A pri zelenih stvareh je pač tako, da v postopku fotosinteze pretvarjajo ogljikov dioksid v ogljik, ki jih hrani, ter v kisik. Zato sem nekoliko o dvomih, če morem našim lubeničarjem res vse verjeti na besedo, ko tako vehementno navijajo za brezogljično družbo in za ogljično nevtralnost. Karkoli naj bi že to pomenilo. In po svojem pričenjam razumeti, zakaj je blondinka Mojca zadnje čase tako ekološko ozaveščena in hoče spraviti iz medijske krajine tudi medij, ki ga pravkar berete. Ampak to je že drugačne vrste ekologija. Delo, Dnevnik, Pop TV, Žurnal, Mladina, Necenzurirano in vsi (ostali) Odlazkovi mediji so ekološko čisti, Demokracija, Nova24tv in desnuharski portali pač ne. In jih je treba zabrisati v rdeči mlin in zmleti…

No, ko smo že pri rdečem mlinu, ki se mu francosko reče »Moulin Rouge«, je pač tako, da prisegam na še eno blondinko, ki mi deluje kot plesalka v istoimenskem pariškem zabaviščnem klubu, kot bi jo hotel ves čas sukati tisti znameniti Prešernov povodni mož. A kaj, ko jo ta mrcina kar noče in noče ugrabiti. Urška je namreč trdoživa, enkrat si nadene boksarske rokavice, nato jih sname in deluje kot nekakšna retro-dama v stilu Marilyn Monroe (alias Norma Jean), zato je povodni mož brez moči in razume, zakaj je Urška »več kot plesna šola«. Kajti vsi ti rdeči mlinčki, od Moskovičeve vile pa vse tja do Fotopuba, so (zaradi radiatorjev) tako vroči, da se jih bajeslovna bitja iz vodnih globin raje izogibajo – vsaj odkar je lanski referendum o vodah ponesel na površje še eno damo, ki za razliko od Urške ni blondinka, pač pa brunetka Nika, ki prisega na potovanja in odlično kulinariko.

Ob takšni poplavi retro-blondink ni nič čudnega, da zadnje čase na veliko poslušam duet Moulin Rouge. Če naš zlati premier pravi, da ljudje plešejo, naj mu bo. Urška pa tako ali tako potrebuje dobro glasbo. Tako elektro. Energijo časti Gen-I, račun bomo tako ali tako plačali davkoplačevalci.

Špricerjev Pepi

P. S. No, tale video pa je še iz časov, ko je Moulin Rouge začel kariero kot fantovski trio, ki je napovedal že takrat, da nas čakajo golobje svobodni ples: