foto: posnetek zaslona, STA

Zadnje dni se resno sprašujem, čemu bomo 24. aprila sploh imeli volitve. Mediana in Ninamedia že vnaprej vesta, kakšen bo rezultat, a tudi naš Robert Golob nam to pripoveduje.

Zadnjič je objavil podatek, da njega in kulovce podpirata dve tretjini naroda ali okoli trije milijoni. Pošteno bi bilo, pa še denarja ne bi zapravljali, če bi zmagovalce kar razglasili. Ker če jih ne bomo, se znajo rezultati spremeniti zaradi nasilja sedanje diktature, ki po Golobovo uporablja fašistične metode.

Recimo tisto, ko Janez Janša menstrualke 8. marec vpraša, kako si v demokraciji zamišljajo svojo propagandno volilno dejavnost, in jih potem obišče inšpektor. Golob je rekel, da revice samo pozivajo na volitve, spraševanje o tem, od kod jim denar za terenske vaje in podobno, pa je seveda fašizem. Fašizem je tudi, ko policija kaznuje tiste, ki so na Trgu republike brali ustavo. Že res, da branja niso prijavili, a ravno to je fašizem, da to zahtevaš. Po enem od soočenj sodeč je fašizem tudi to, da se sedanja vlada in koalicija zavzemata za Ukrajino in Ukrajince in nas potiskata v svetovno vojno, kot je rekel Golob, bistvo oblasti pa je, da skrbi za ekonomsko blaginjo naroda, ne pa da napada Putina, ki je del te blaginje v obliki plina.

V glavnem: mi Putina ne damo. Nas je jebeno več kot njih, njih je samo ene par in točno vemo, kdo so. Če hočemo Putina, bomo imeli Putina, seveda ga bomo imeli. Zato so kulovci že zdavnaj zahtevali, da gre Janša k Putinu v Kremelj, on je šel pa k Zelenskemu v Kijev. Zelenski je vojna, smrt, bombardiranje, Putin je pa plin in ogrevanje. In kot je rekel Jernej Pavlič iz SAB, mi gremo tja, kjer imamo koristi. Desničarji bi pa ob tem še kar parlamentirali o človekovih pravicah in podobnem, kar je čisto brez zveze in dekadentno.

Golob tako iz dneva v dan krepi svojo podobo ministrskega predsednika, ker – kot opozarja – bo predsednik vlade in imel bo 60 poslanskih sedežev. Tudi v nastopih na soočenjih je čedalje bolj suveren in se je zadnjič v fris režal Romani Tomc, sogovorce rad prekinja, če mu kaj ni všeč, ministra Aleša Hojs pa celo šlata. On bo na primer, ko bo oblast, naredil neodvisne medije. Že zdaj nekaterim pomaga kot oni Vesni Vuković – o čemer nekaznovano piše Bojan Požar – in njeni zasebni firmi, da je zdaj na portalu Necenzurirano lahko skupaj s Primožem Cirmanom neodvisna. Desničarji pravijo, da sta neodvisna od resnice, a v ustavi nikjer ne piše, da tudi laž ni del novinarske neodvisnosti. Vukovićeva je tudi mednarodno neodvisna – podpirajo jo tudi Kitajci iz Velenja.

Na srečo nam neodvisnih novinarjev ne manjka, posebej preiskovalnih, kot je na primer Večerova primadona Vanessa Čokl, ki se je v preiskavi vprašala, zakaj je ministrstvo na vozilo, ki ga Andrej Vizjak uporablja tudi zasebno, namestilo kljuko za prikolico. Kljuko, grozljivo. Sem sodi tudi Blaž Zgaga, ki je svoj profil na Twitterju posodobil z uradno fotografijo iz kandidature za komuniste in ob tem zapisal, da je preiskovalni novinar, ki kandidira za našega poslanca. To je novinarstvo tipa Sophie in ‘t Velt. Ne smem prezreti Bojana Pečka, dopisnika javne hiše iz Prekmurja z Madžarsko. Ob njem se sprašujem, čemu javna hiša drago plačuje Mediano, ker on je v zvezi z Orbánom še med štetjem glasov ugotavljal, da bo rezultat zelo tesen. In je bil boljši kot Mediana – vse je falil.

Pomembna vsebina soočenj so tudi stanovanja za mlade. Takoj potrebujemo 10 tisoč stanovanj v vila blokih za našo prihodnost, takoj jim je treba dati službe ne glede na izobrazbo, ker drugače je tudi to mali fašizem, in nič davkov do petdesetega leta starosti. Kapitalistične gnide, ki imajo prevelika stanovanja, celo dve nekateri, pa ostro obdavčiti. Pri tem pa obdavčiti tudi vse na desni, ker se ve, da gredo ob šestih zjutraj v službo in pridejo po osmih, dvanajstih urah domov, medtem pa – prazna stanovanja in celo hiše. Tudi zasesti to izkoriščevalsko praznino – aksiom Levica Luka Mesec.

In potem pravijo, da imajo kulovci in Golob pri vseh teh idejah praznino v sebi!

Vinko Vasle