foto: posnetek zaslona

V minulih poletnih mesecih, ko je večina slovenskih televizijskih medijev od javnih do zasebnih (tako z leve kot tudi z desne) počitnikovala in posnemala našo novo svobodno vlado, smo tisti, ki ne spremljamo spletnih zmerljivk, pač gledali televizijski program. Ta pa nam je posredoval predvsem obilico reklam, ki so jih ponavljali v nedogled. Tako mi ni preostalo drugega, kot da sem iskal različne kriminalke, med katerimi prednjačijo seveda ameriške.

In ker so tudi te podobne druga drugi, lahko ugotovimo, da je v Združenih državah najpogostejše morilno orožje revolver. Zasebni seveda. In zato ni čudno, da napredni Američani hočejo prepovedati prodaje in nakupa revolverjev in pušk zasebnikom. Preseneča pa me, da ti nasprotniki zasebnega orožja pozabljajo na drugo najnevarnejše orožje iz ameriških tv-kriminalk, to pa so stopnice. Ko namreč ameriški morilec hoče nekoga umoriti, pa nima pri sebi pištole, ga porine po stopnicah, da ta pade po njih in se tako ubije. So pa stopnice v nasprotju s pištolo neprimerno orožje, saj jih je težko nositi v žepu.

No, tudi pri nas imamo stopnice, a kolikor se spomnim, pri nas še nikdar ni bilo kakšnega stopniščnega umora, razen če ga naša policija zaradi varstva osebnih podatkov ali iz kakšnih drugih razlogov ni objavila. Skratka, pri nas so stopnice v nasprotju z ZDA varne. Zato bi lahko Golobova vlada (naš Golob je znano dober poslovnež) lahko začela v Združene države izvažati varne stopnice, in to s takšnim profitom, da bi našim revežem zvišali plače vsaj za kakšen evro. Morda pa bi bil še boljši posel, če bi se z Američani dogovorili, da bi nam oni naše stopnice plačevali s svojimi dvigali. Teh nam v zadnjem času očitno primanjkuje, kajti v naših dvigalih razni nesvobodnjaki počenjajo grozovite seksualne zločine. Tako je zdaj ena od naprednih dam ovadila Slavka Kmetiča, da jo je pred 25 leti kar 20 sekund spolno nadlegoval v nekem dvigalu. Dvajset sekund je sicer kratka doba za seks, ampak Kmetič je znan, da je kot železničarski sindikalist kar en-dva-tri ustavil beograjski vlak protestnikov, ki so Slovencem hoteli pomagati pri intimni opciji, da niso za samostojno Slovenijo. A zakaj je tista dama čakala kar 25 let? Najbrž zato, ker je Kmetiča čim prej treba odstraniti iz programskega sveta RTVS! Toda svobodnjaška posiljenka se lahko pripeti vsakemu, ki ni všeč naši novi svobodi, zato vam, še zlasti pa nesvobodnjakom svetujem, da se ne vozite z dvigalom.

Bogo Sajovic