foto: Pixabay

Menda, vsaj tako se govori, naj bi naša svobodnjaška vlada pripravljala zakon o evtanaziji.

Evtanazija, kot jo jaz razumem, bi bila možnost, da te ustrezen zdravnik spravi na oni svet. Menda imajo evtanazijo že uzakonjano v nekaterih zahodnih, torej tudi evropskih državah, pri nas pa me je nekoč že tozadevno zavrnil zdravnik. Bil sem namreč na operaciji zaradi raka, in ko mi je zdravnik vbrizgal  narkozo, sem ga prosil, naj mi da tak odmerek, da me ne samo ne bo bolelo, ampak da se po tem odmerku ne bom več zbudil. Pa me je zdravnik odločno zavrnil, da on tega ne sme in tudi noče storiti. Tako zdaj lahko berete ta tekst. Amen.

Beseda evtanazija izvira iz grščine, kjer naj bi pomenila lepo smrt. Zato povsem razumnem našo svobodnjaško vlado, ki bi rada svojim volivcem pa tudi tistim, ki je niso volili, zagotovila nekaj lepega, kajti nižanje plač in višanje davkov kljub vladnim zagotovilom, da je to nekaj lepega, večina Slovencev nad tem ni navdušena.

Seveda pa bi uvedba evtanazije imela tudi odločilne učinke na izboljšanje našega zavoženega zdravstvenega sistema. Če bi samo zdravniki, ne pa tudi bolniki, imeli pravico odločati o lepi smrti, se bodo občutno skrajšale čakalne vrste. Bolniki, ki nočejo umreti, pač ne bi hodili k zdravnikom, ki bodo najbrž morali po tem zakonu o evtanaziji vsakemu pacientu zagotoviti hitro in lepo smrt. Zato tudi tisti zdravnik, ki me je pred leti zavrnil, ne bo več primeren za naše zdravstvo in bo moral oditi v tujino, tja, kjer nimajo zaukazane evtanazije.

Sicer pa bo uveljavitev zakona o evtanaziji imela tudi širši družbenopolitični in zgodovinski pomen, s čimer se bodo globoko strinjale borčevske in druge slovenske narodnoosvobodilne organizacije. Te morajo namreč kar naprej upravičevati povojne smrti naših fašistično-nacističnih kolaborantov, ki jih mračna desnica kar naprej odkopava po vsej Sloveniji in jih imenuje zločinski poboji.

No, levičarski in drugi naši narodno napredni državljani tem smrtim pravijo likvidacije. A z novim zakonom o evtanaziji bodo ti likvidatorji dobili lepše ime – evtanazatorji. Skratka, povojni poboji bi v novem zakonu morali pridobiti naziv lepe smrti, ki so jo kolaborantom zagotovili komunistični evtanazatorji. In če to upoštevamo, potem je povsem jasno, da so se evtanazirani domobranci sami odločili za svojo lepo smrt.

Bogo Sajovic