(Foto: STA)

Spet smo zmagali, zato moram najprej ponižno čestitati zmagovalcu Robertu Golobu in se večkratno opravičiti. Najprej to, da sem v resnici na volitvah mislil obkrožiti njegovo antifašistično gibanje, pa so se pokazale posledice trojnega cepljenja 5G proti virusu in me je nevidna roka popeljala do SDS. Poleg tega je iz mojih tvitov razvidno, da nisem mislil resno, iz glos pa je videti, da gre v resnici za posebno kripto pisanje, ko napad na gospoda Goloba v resnici pomeni pohvalo, obrekovanje njegove stranke pa mojo neposredno podporo njej.

Zato naj še enkrat rečem, da sem izjemno vesel, da so se Slovenke in Slovenci tako neodgovorno in močno izrekli v korist človeka, ki v tem zapletenem času več kot simbolično predstavlja tudi jamstvo, da se spozna na prodajo elektrike in TRR. Če se spozna na elektriko, se bo tudi na njen nakup, ko bo to potrebno zaradi širše energetske krize. Dokazal je tudi, da se spozna na mesno predelovalno verigo, zato je prav, da si odgovorni državljani že jutri pričnejo polniti zamrzovalne skrinje z mesom in mesnimi izdelki ker, koliko poznam Goloba, ne bo ostal samo na dveh  brezmesnih dneh, ker to ni nič, ampak bomo v tem mandatu končno postali vegetarijanci.

Ker bo kriza zato, ker Janez Janša ni zmagal in nas Golob osvobaja, si bom osebno nabavil mandatne količine toaletnega papirja, sladkorja in moke, kar se na primer zdaj dogaja v Rusiji, ki si je tudi šla vojno ne samo proti Ukrajini, ampak tudi proti razvajenim Rusom. Slovenke in Slovenci so po padcu komunizma in socializma postali zelo razvajeni, posebej v mandatu Janševe vlade in jim tudi dvanajst vrst kruha ni več zadostovalo, zato bodo zdaj, ko se bo golobovsko varčevalo, nazaj dobili t.i. delavski kruh sestavljen iz črne moke in otrobov. Je tudi zelo zdravo živilo. Zmanjševanje nepotrebnih nakupov in potrošniške razvajenosti je nujno tudi zato, ker bo Robert Golob, kot nam je svečano obljubil, takoj ukinil zakon o dohodnini, kar pomeni, da se bodo plače znižale, davki pa povišali. Zato ne bo veliko zapravljanja. Golob je rekel, da je prav, da se na zmago pleše, jutri pa nič več, pridejo resni časi. Jutri bo nov dan, je rekel Milan Kučan, ki nam je tako obljubil poslednjo zmago svoje udbo generacije. Ali bo to trajalo cel Kučanov preostali življenjski mandat, pa se ne ve. Eni čakajo…

Malo sem sicer razočaran, ker Golob ni uresničil svoje najbolj odločne obljube, da bo takoj, ko bo zvedel, da je zmagal, okupiral javno hišo RTV. In posebej me teži, ker ni v nedeljo super zakona ulice takoj uveljavil. Pravijo, da se bo moral še pozanimati, čemu se to ne da kar takoj, ampak, vse se da, če se hoče. A upam vsaj nekaj, da Golob ne bo vladal iz vladne palače na Gregorčičevi, ampak na ploščadi pred parlamentom, ker to je njegovo naravno okolje – ulica.

Seveda ni nič nepričakovanega, da je Golob zmagal, ker je zmagal s fašisti in grožnjami, ker Slovenci samo na to reagirajo. Posebej pa je zmagal zaradi dejstva, da gre za finančno močno podprtega človeka, saj se ve, da politik, ki ima veliko denarja, ni nagnjen h korupciji.  In da ga ne iztiri noben tajni bančni račun na tujem, kar govori o  močni osebnosti. O tem govori tudi, da je Golobova – zdaj tudi moja stranka – prav po ljudožersko požrla polovico KUL-a, čeprav mi je  zelo žal, da v parlamentu ne bom več gledal odlične finančnice Alenke Bratušek, pravnega eksperta Maše Kociper, posebej pa – oprostite, jočem nad usodo Marka Bandellija, ki je v stranki in državnem zboru vendarle predstavljal intelektualno nadstavbo. Nikoli ga ne bom pozabil. Naj mu bo rahel beton.

Golob je tudi Tanji Fajon in komunistom omogočil, da so se takoj po objavi rezultatov na nek specifičen način razglasili za zmagovalce in dokazali, da so veseli celo tega, da jim je uspelo priti v parlament. Tudi Marjan Šarec  pa je poudaril, da to, če ne bo v parlamentu, ni neuspeh, uspeh je, da se poslavlja Janševa vlada. To je znamenita Serpentinškova filozofija v stilu, nam je sicer cel hlev živine poginil, samo, da je Janši krava crknila.

Luka Mesec pa je postal polovičar, kar je vseskozi dokazoval s svojim polovičnim znanjem ekonomije.

Vinko Vasle