foto: Mravljišče

Čeprav nisem volil Golobove supersvobodnjaške stranke, moram zdaj priznati, da tako domiselnega premierja, kot je Golob, v Sloveniji še nismo imeli.

Svojo mandatarsko razgledanost je dokazal z imenovanjem Marjana Šarca za obrambnega ministra naše države. Že vključitev stranke Marjana Šarca med novodobne svobodnjake, ki je na volitvah sicer izpadla iz parlamenta, kaže njegov superposluh za dobro Slovenije. In zagotovo bo Marjan Šarec kot obrambni minister rešil kup težav in zapletov, ki tarejo Slovenijo in tudi svobodnjaško koalicijo, katere silno pomemben član je mesečna Kordiševa Levica.

Ta Levica ostro nasprotuje nekdanjemu zlobnemu obrambnemu ministru Toninu, ki je tik pred iztekom mandata naročil v natovski tujini kakšnih petdeset osemkolesnih oklepnikov boxer, kar bi naš proračun obremenilo za skoraj pol milijarde evrov. Šarčeva obramba Slovenije bi nakup teh boxerjev zavrnila, kajti Šarčeva vizija naše obrambe je v tem, da namesto svoje vojske potrebujemo le teitorialno obrambo in nekaj po zraku frčečih dronov. S teritorialno obrambo imamo Slovenci nekaj slabih izkušenj, ko je precej teritorialcev tik pred našo osamosvojitveno vojno orožje izročilo napadalcem.

No, to se pod Šarčevo komando zagotovo ne bo zgodilo, kajti naši prihodnji teritorialci so brez orožja. A Marjan Šarec že ve, kako in od kje oborožiti naše teritorialce  Res bo moral najprej priznati, da je s tem, ko je leta 2020 odstopil kot premier, vrgel puško v koruzo. Ampak to pomeni, da zdaj lahko vzame puško iz koruze in jo podari teritorialni obrambi. A čeprav gre le za eno puško, je to po mnenju Kordiševih mesečnikov dovolj, ker vojske sploh ne potrebujemo, in če bi orožje po nalogu kakšnega odločujočega vodje morali izročiti sovražniku, bi bila to le ena puška. Pa še ta najbrž zarjavela, saj je bila v vlažni koruzi dobri dve leti. Zarjavela puška pa novi vladi daje možnost, da ustanovi novo vladno mnogočlansko agencijo za čiščenje orožja.

Toda Šarčevo vzetje puške iz koruze ima še pomembnejši učinek. To pa je, da bomo imeli več koruze. Saj nam je vsem jasno, da nas čakajo težki časi s prehrano. Takšni, kot so bili takoj po drugi svetovni vojni. Takrat nas je reševala Unrra, ki nam je podarila koruzo. Bilo je je toliko, da je nekdo na Tromostovju napisal. »Živel Tito, kralj koruze«. Ne vem, kdo je to napisal, in tudi ne vem, ali je Udba ugotovila, kdo je bil to. Pa tudi ne vem, ali bi bilo to Titu všeč, kajti bil je komunist, a se zdi, da bi bil zadovoljen tudi kot kralj. No, mi pa se bomo morali zdaj odločiti, ali bo novi kralj koruze Šarec ali Golob.

Bogo Sajovic