vir: Nova24tv

Ko berete ta moj prispevek, so volitve že mimo, ampak v času, ko pišem, še ni znano, kdo bo na volitvah zmagal oziroma kdo bo dobil dovolj glasov za sestavo vlade.

No, po naprednih javnomnenjskih anketah (v katere sicer ne verjamem, ker bolj verjamem v napredno preštevanje glasov) naj bi zmagal Robert Golob, ker je bila Janševa vlada tako nedemokratična, da je namesto zvišanja davkov te znižala in tako višje plače omogočila nepomembnim ljudem, namesto da bi z višjimi davki zagotovila višje državne prejemke za ustrezne slovenske pomembneže, ki vodijo različne civilnodružbene izmišljije.

Zato bom tokrat raje opisal oddajo Beremo, ki jo redno gledam na televiziji Nova24. Pred tremi tedni je Metod Berlec gostil Zmaga Jelinčiča Plemenitega, ki se spozna na grbe in zastave in o tem tudi piše. Zanimivo, da bi on namesto naše zastave (ki je res prepodobna ruski) raje uporabil bolj slovenske zgodovinske barve, ki sta po njegovem zlata (torej rumena) in modra. In tako naj bi bila naša prava zastava rumena-modra-rumena. Torej bi bila podobna ukrajinski. Torej bi nas Rusi laže napadli, ker bi ruske barve zamenjali z ukrajinskimi. A o tem nista govorila.

Je pa Jelinčič omenil, da je bil Kidrič velik Slovenec v nasprotju s Kardeljem, ki je bil zadrt jugoslovanar. In čeprav sta oba bila tudi zadrta komunista, je bilo treba Kidriča odstraniti. In tako kot pravi Jelinčič, so Kidriču, ki je bil zelo delaven, pod pisalno mizo namestili radioaktivne snovi, da je dobil levkemijo in umrl razmeroma mlad.

No, če bi jaz vodil ta intervju, bi Jelinčiča vprašal, od kod ima to informacijo. Lahko bi dobil tri različne odgovore. Najprej, da ne sme izdati informatorja ali pa kakšnega imena znanega, a že pokojnega partijca, ali pa preprosto, da je to splošno znano.  No, jaz se z nobenim od teh odgovorov ne bi strinjal, ker sem, čeprav sem novinar, to prvič slišal. Zato je bila informacija o Kidričevi likvidaciji morda znana v udbovskih krogih. In zato jo Jelinčič Plemeniti pozna, ker je bil dokaj blizu udbovcem. Še bolj pa me preseneča, da o tem ni rekla ali smela reči nič Kidričeva žena Zdenka, ki je že med vojno vodila VOS. Tako se zdi, da je ta Jelinčičeva zgodba močno privlečena za lase.

Morda pa je res vsaj to, da je bil Kidrič proslovenski v nasprotju s projugoslovanskim Kardeljem, ker se zavedni nasledniki komunizma klanjajo pred Kidričevim spomenikom, ne pa pred Kardeljevim. Pa tudi sicer imamo Kidričevo (prej Šterntal), Kardeljevega pa nikjer v Sloveniji. O tem bi Zmago lahko napisal zanimivo knjigo.

 Bogo Sajovic