foto: Demokracija, STA

Končno imamo spet svobodo. Torej ne bomo imeli več janšistične diktature, ki nam je obljubljala nižje davke in višje plače, kar pa so neomarksistični veljaki imenovali predvolilni bombončki.

Ampak slovenskih volivcev s takšnimi bombončki ni mogoče naplahtati. Kajti očitno si naši volivci želijo višjih davkov, ki bodo znižali plače. Ampak ne njihovih, pač pa tistih, ki delajo, medtem ko novi svobodnjaki verjamejo, da bodo imeli velike plače, tudi če ne bodo nič delali, le da bodo ubogali svojega Goloba s slušalkami ali brez. To pa je pogoj za našo svobodo, kakršno smo imeli od leta 1945, ko je komunistična oblast zaplenila imetje naših požrešnih bogatašev, ki so stoletja ropali naše napredne deželane. In ker so po osamosvojitvi levičarsko nastrojeni oblastniki vladali komaj tri četrtine časa (Drnovšek, Cerar, Bratuškova, Šarec), je bilo tokrat večini slovenskih volivcev tega dovolj in so množično glasovali za golobistično svobodo, ki naj bi po napovedih novega premierja Roberta Goloba trajala vsaj osem let. In če se bo to uresničilo, bo treba na Sabotinu vklesati v kamen ob »Naš Tito« še »Naš Golob«.

No, sovražniki nove SVOBODE trdijo tudi, da so bili rezultati volitev ponarejeni. To naj bi se  izkazalo, ko je šef volitev Vučko moral popraviti volilne izide in zamenjati šest že imenovanih poslancev. Ampak s prvim raziskovanjem se da dokazati, zakaj je Golob imel tako veliko volivcev. Samo pomislite, kako se da pridobiti volivce iz črk njegovega priimka. Tako je očitno privabil vse kristjane, ker ima v priimku črke za besedo »BOG«. Pa ne le kristjanov, vse verujoče, tudi naše mohamedance. Pritegnil je tudi tisti del naših športnikov, ki si prizadevajo za »GOL«. Tisti športniki, ki ga niso volili, pa so bili »OB GOL. »GOL« oziroma »GOLO« častijo tudi nudisti, še zlasti pa istospolniki in razni LGBT-jevci. Pritegnil je tudi podeželane in tudi mestne nabiralce »GOB« in podeželje in naravovarstvenike nasploh, saj je v njegovem priimku tudi naravovarstvena besedica »LOG« .  Nikakor pa njegovih črk ne gre povezovati z besedico »GOLO«, ki spominja na Goli otok.  Še najbolj pa si velja premešati njegov priimek GOLOB v »GLOBO«, ki jo bodo plačali vsi tisti, ki ga niso volili. In to jim bo povzročilo BOL, ker niso zanj LOBirali.

Sicer pa se vrnimo k Robertovi izjavi, da bo na čelu slovenske vlade kar osem let. To z drugimi besedami pomeni, da prihodnjih volitev čez štiri leta ne bo, ampak bo golobja jata grulila na strehi Slovenije kar brez volitev. To pa je še bolj podobno nekdanji komunistični svobodi.

Bogo Sajovic