foto: Pixabay

Minil je Božič in tudi novo leto. Upam, da ste oba praznika praznovali lepo in da vas je obiskal tudi Božiček in vam prinesel kakšno darilo. Razen če vas to ni razburilo, ker ne marate pisati Božič z veliko ali Božič z malo začetnico sploh omenjati, za kar se zdaj zavzemajo napredni neomarksisti pa ne le pri nas, ampak tudi v Evropi.

Ampak zame je  Božič najpomembnejši krščanski praznik, čeprav ga uradna cerkev uvršča na drugo mesto. Zanjo je najpomembnejše križanje Kristusa in potem njegovo vstajenje po smrti. Upanje torej, da bomo po smrti spet oživeli in seveda prišli v nebesa. To so pretežno moške sanje, medtem ko ženske kar naprej (na našo srečo) slavijo svoj lastni Božič, in sicer tako, da kar naprej rojevajo. Pa ni važno ali brezmadežno ali madežno. Hvala Bogu!

Tako človeštvo še vedno živi. In to bi moralo veljati tudi v Sloveniji, kjer pa na žalost rodnost upada. Da bi vzdržavali vsaj enako število Slovencev, bi morala vsaka Slovenka roditi 2,1 otroka, ali po domače,  roditi bi morala tri otroke.

No, Slovenci to podzavestno vedo že od davnih časov. Zato so bolj kot druge svetnike častili Devico Marijo. In tako je od nekdaj pri nas veljalo, da žena podpira tri vogale doma, medtem ko mož podpira le enega, pa še tega v gostilni. Zato nam je torej jasno, kako so se Slovenci razburili, ko je naša totalitarna vlada, Janševa torej, pri stojnicah v mestih prepovedala prodajo kuhančka. Zdaj vsi, vsaj moški del Slovenije, upa, da bo po aprilu, ko bodo volitve, na oblast prišla vlada kulcev, da jim bo zagotovila kuhančke.

Ampak kako zagotoviti večjo rodnost pri nas? Kulci bi kar uvozili mlade pohotne migrante, ki bi na hitro posiljevali Slovenke, medtem ko njihovi partnerji v gostilni varujejo četrti vogal svojega doma.

No, jaz bi zadevo rešil bolj po žensko. Vsaka Slovenka, ki ima vsaj tri otroke, bi morala po teh treh rojstvih imeti zagotovljeno upokojitev. Kajti za domačo vzgojo je treba delati vsaj 15 let. In 3 krat 15 je 45.

Ampak ta moj predlog najbrž ne bo sprejet, saj sem pred časom že predlagal, naj necepljeni sami plačajo zdravljenje, če imajo kitajski virus. Pa tudi moje enostavnejše vprašanje zdravnikom, naj povedo, koliko bolnikov s kitajskim virusom umre, če so bili cepljeni ali necepljeni, je ostalo brez odziva.

Zato mi je moj dobri prijatelj svetoval, naj se namesto takim vprašanjem raje posvetim problemom kuhančkov.

Bogo Sajovic