foto: STA

Čeprav ima jezični poslanec SD in aktualni predsednik KNOVS Matjaž Nemec hude težave, ker mu organi pregona dihajo za ovratnik zaradi njegovih problematičnih izjav, povrh vsega pa mu novogoriška policija gleda pod prste zaradi suma, da je pod vplivom alkohola s kosilnico trčil v prometni znak, je vendarle napovedal, da vrača udarec. Padale bodo ovadbe, pravi. 

Zaradi povezanosti z neonacizmom se je najprej nameraval lotiti tednika Demokracija, vendar je moral svojo obljubo političnim gospodarjem požreti. Težava je v tem, da je časopis Delo, ki ima hude poslovne težave, začel z oglaševalsko akcijo z naslovom “Delo osvobaja”, kar je prevod zloglasnega napisa iz nacističnih taborišč “Arbeit macht frei”. Mladi tržnik iz Črne vdove se sicer izgovarja, da tega sploh ni vedel, kasneje pa je vendarle priznal, da mu je idejo za reklamni slogan dal kar Marjan Šarec, ki zadnje čase spet vneto študira Hitlerjevo knjigo “Moj boj”.

Ima pa Matjaž Nemec pri svojem pregonu nacistov še eno težavo, saj je njegova strankarska šefica Tanja Fajon še ne tako dolgo nazaj javno kazala, do kod lahko montirajo ploščice v kopalnici (od tam naprej pa seveda samo pleskajo). Pri tem jo je fotografiral eden od podtaknjencev iz vrst fašistov in fotografijo javno objavil. To seveda pomeni, da z ovadbo proti razrednim sovražnikom ne bo nič, saj pri njih niso našli nič “hakenkrojcov”, ki bi predstavljali dokazno gradivo za domnevno neonacistično aktivnost.

R. V.