foto: STA

Pred napovedanim shodom upokojencev tudi koalicijske stranke razmišljajo, kako bi se odzvale, saj bi lahko preveč ostra reakcija izzvala veliko nezadovoljstvo ljudi. 

Kot nam je uspelo izvedeti, so v Gibanju Svoboda zaskrbljeni, češ pred enim mesecem smo se lahko skrili na Brdo pri Kranju, zdaj se pa ne moremo. SD pa je za vsak primer sklicala strankarsko klavzuro v gostilni Pečarič, čeprav naši viri omenjajo rezervno lokacijo in sicer ljubljanski Mostec.

Povsem svojevrstno idejo pa je dobil jezični poslanec Levice Miha Kordiš. Odločil se je namreč, da bo Pavlu Ruparju iz rok iztrgal mikrofon in sam pozdravil navzoče ter jim obljubil višje pokojnine. Vendar pa je ta scenarij le malo verjeten. Zato si je zamislil načrt, da bi manjše skupinice upokojencev sam pozdravil s svojim priljubljenim vzklikom “Smrt fašizmu!”

Vendar pa strategi iz stranke Levica niso navdušeni. Kot nam je povedal vir iz tajništva stranke, je med upokojenci precej naglušnih in tudi senilnih ljudi, ki bi lahko ta pozdrav napačno razumeli. “Si predstavljate, da bi naš Miha povsem upravičeno pozdravil ‘smrt fašizmu’, pa bi mu odgovorili ‘I tebi, sine’?”

Mihael Kordič