foto: printscreen

Kolesarski vstajniki, ki vsak petek trenirajo s kolesi na območju centra Ljubljane, napovedujejo, da bo njihova vlada po prevzemu oblasti uvedla številne novosti v slovenski politiki. Med drugim bodo vrnili tudi ministrstvo za informiranje, ki je bilo ukinjeno leta 1992 ob spremembi ustavnega sistema.

Kot je znano, je Demosova vlada delovala še po nekoliko modificirani socialistični ustavi iz leta 1974,  kar pomeni, da se je sprva formalno imenovala Izvršni svet Skupščine RS. Imela je tri podpredsednike in veliko število ministrov – med njimi je bil tudi minister za informiranje. Takšen sistem je imela tudi prva Drnovškova vlada. Nekateri resorji so bili nato s spremembo ustave ukinjeni, združeni ali pa prekvalificirani v vladne službe. Ministrstvo za informiranje se je transformiralo v Urad vlade za komuniciranje (UKOM).

Jaša Jenull pa je napovedal, da bodo ministrstvo za informiranje spet vrnili nazaj. »Medijem moramo vrniti prvotno dostojanstvo. Zato jih bo treba nadzorovati. To, kar se gre sedaj Ukom, ne pelje nikamor. Nek tretjerazredni uradnik, ki ga vodi, j**e cel narod. To se mora nehati,« je povedal za naš portal. Sprva so nameravali novo ministrstvo hoteli poimenovati ministrstvo za resnico, vendar je poznavalec Orwellove literature prof. dr. Miran Hladnik to odsvetoval.

»Že zdaj pa lahko povem, da v naši vladi zagotovo ne bo Jelka Kacina, ki se je prodal za Judeževe novce Janši,« sporočajo kolesarski uporniki. Najverjetnejši kandidat za ministra je Anis Ličina, so nam povedali. “Boste videli, ta bo vse novinarje porihtal,” sporoča kolesariat.

Pepi Kolesarnik