foto: STA

Dr. Robert Golob, ki so ga že pred meseci “požegnali” kot novega mesijo globoke države, očitno rad stiska roko v pest, kar si mnogi razlagajo kot bojevitost. Zato ne preseneča, da ga je opazil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, ki ima zaradi sankcij Zahoda hude težave na področju energetike in potrebuje človeka, ki se na to spozna. 

To seveda lahko pomeni, da Golob morda sploh ne bo kandidiral za poslanca na volitvah 24. aprila. Nagrada, ki mu jo ponuja Rusija, je namreč zelo mamljiva, kar kaže na to, da v Kremlju zelo cenijo Golobovo odločno antifašistično držo. Obstaja celo obveščevalni dokument iz Kremlja, kjer Goloba opisujejo kot izjemno mikavnega, strokovnega in odločnega človeka, ki bi lahko postal “slovenski Stalin”. No, tu se seveda pojavi tudi nekaj faktičnih napak, saj naziv “slovenski Stalin” dejansko pripada Gregorju Golobiču. Očitno so Rusi glede na priimek (napačno) sklepali, da je Golobič zgolj Golobov potomec. Ob tem omenjajo še enega s podobnim priimkom: Braneta Goluboviča.

Kaj dejansko vsebuje depeša, ki je v Moskvo prišla iz Ljubljane? Tamkajšnji ruski obveščevalci trdijo, da že verbalna govorica – stiskanje roke v pest – deluje zelo antifašistično. Pa čeprav si s stisnjeno pestjo menda zaenkrat še ne boksa v glavo. Golob naj bi svojo ustreznost za ruske načrte pokazal tudi s tem, da naj bi – tako ruska obveščevalna služba – za poslanca predlagal tudi nekdanjega boksarskega prvaka v lahki kategoriji Dejana Zavca. “To bi bila čudovita kombinacija. Taubi je možganski trust, Dejan pa bi bil njegova udarna pest. Točno to potrebujemo v Kremlju. Dejan sicer ni tak orjak kot Mike Tyson, ampak mišice ima pa vseeno. Naš car Vladimir Grozni se zjoče od ganjenosti, ko mu omenim ta tandem,” nam je povedal vir iz Kremlja.

In kakšno funkcijo naj bi Golob prevzel v Gazpromu? “Računamo, da bo vrhovni šef tega energetskega giganta. Vendar se moramo o tem posvetovati z naslednikom tistih slovenskih prijateljev, ki so se šolali na akademiji Dzerdžinskega. Torej z Milanom Kučanom, ki se ga predsednik Putin dobro spominja s srečanja pri Ruski kapelici ter ob priložnostnih obiskih v Moskvi. Nismo prepričani, če bo spustil Taubija v Moskvo. Čeprav sicer zelo rad spušča golobčke.”

Bobby Taubich