Milo Lux naj bi skrbelo za vroče razmerje med Robijem in Urško sredi minulega leta. A ljubezen se je ohladila... (foto: STA / Bor Slana)

Zdi se, da se bo Slovenija čez noč znebila seksizma in mizoginije. Mednarodna korporacija Unilever, ki potrošnike zalaga tudi iz izdelki za osebno nego trdi, da njeno milo Lux ščiti pred seksizmom.

Urška Klakočar Zupančič (ali krajše: UKZ) je po naših informacijah že govorila z Robertom Golobom, da vsem slovenskim državljankam podari kos tega čudežnega mila.

Kot strela z jasnega je udarila novica, da milo Lux pomaga v boju proti mizoginiji inj ženske ščiti pred seksizmom. Predsednica Državnega zbora RS, ki je nedavno v oddaji Tarča moške, ki so stali nasproti nje, obtožila, da njihovi argumenti »temeljijo na ksenofobiji, homofobiji, mizoginiji ter epistemofobiji«, je navdušena: »To je prava stvar!«

Po neuradnih informacijah uredništva je bil Urška Klakočar Zupančič že na pogovorih v vladni palači. Roberta Goloba naj bi prepričala, da iz proračunske rezerve kupi najmanj 1,2 milijona kosov mila Lux in jih podari slovenskim državljankam. »Moram vam zaupati, da je UKZ pred sestankom opravila kopalni ritual z milom Lux in Golob je ni nadlegoval,« je uredništvu zaupala tesna prijateljica predsednice državnega zbora.

UKZ na naša vprašanja za zdaj še ni odgovorila.

Metka Žajfa