Marta Razboršek je na prehodu meje s Hrvaško doživela razburljivo izkušnjo... (foto: STA)

Legendarna novinarka nacionalne televizije Marta Razboršek je na svoji koži okusila, kaj dejansko pomeni vstop Hrvaške v schengen ter evroobmočje. Kakih deset dni po tem dogodku je namreč obiskala Hrvaško.

Hotela se je namreč prepričati, ali res drži, da imamo odprte meje in ni potrebno ustavljati. Vendar je doživela neprijetno presenečenje:

 

Po objavi tega posnetka smo jo poklicali in vprašali po podrobnostih. Kot nam je potrdila, sploh ni res, da so naše meje odprte in ni potrebno ustavljati. »Še več, zdaj ti celo zakasirajo vstop v državo, pa ne več v kunah, ampak kar v evrih. Ne grem se tega več!« je povedala za naš portal.

Po naših podatkih je bila novinarka šokirana, ko je ugotovila, da so policisti in cariniki naše južne sosede preoblečeni v cestninske delavce in še vedno nadzirajo vstop. »Dobro nas nategujejo,« se je pridušala. »Ko pa sem jim pokazala potni list, ga sploh niso hoteli pogledati, čeprav sem imela celo vizum,« je še dodala.

Za pojasnilo smo seveda zaprosili hrvaško zunanje ministrstvo. Kot pravijo, ni problem Hrvaške, če nekateri potniki dojemajo plačilo cestnine kot plačilo depozita. “Razumemo pa, da imajo nekateri državljani Republike Slovenije težave z grešniki in cestninarji. Ampak to je že stvar verske svobode. Vsi ne berejo Svetega pisma, zato ni nujno, da bodo razumeli vse, kar se pri nas dogaja,” nam je sporočil predstavnik ministrstva.

Hrvoje Hrčak