foto: STA, Škandal24

Se še spomnite znamenite sintagme »stekli psi desnice«, ki jo je leta 2018 uporabil Marko Crnkovič? No, medtem smo nanj že nekoliko pozabili, ampak vseeno pa smo se v uredništvu Mravljišča nanjo spet spomnili, ko nam je eden od bralcev poslal zelo zanimiv video.

»Vir vsega zla so stekli psi desnice, dresirani za abnormalizacijo javnega govora. Stekli psi desnice se deklarirajo za pse čuvaje svobode govora, v resnici pa so razmesarili kulturo govora,« je februarja 2018 zapisal Crnkovič in potrdil »jasnovidnost« Spomenke Hribar iz leta 1992, ko je zaustavljala desnico. Seveda smo se precej časa spraševali, kaj naj bi Crnkovičeva sintagma pomenila. Zaradi nje so se namreč mnogi počutili užaljene.

Vendar pa nas je v teh dneh na to že nekoliko pozabljeno aferico spomnil eden od bralcev, ki je vendarle našel nekoga, ki vsaj nekoliko spominja na steklega psa. Nismo pa ravno prepričani, če je to res stekel pes desnice. Namreč, na prvi pogled nekoliko spominja na Alema Maksutija, hišnega komentatorja na TV Slovenija in Pop TV, očitno tudi neomajnega borca za resnico in pravico, ki zna v svoji sveti jezi včasih spustiti tudi kakšno sočno. Le da tokrat na tem videu nismo ravno našli človeških glasov, kaj šele kletvic. Sicer pa, presodite sami.

Pepi Bohorc