foto: STA / Jure Makovec, Flickr

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič očitno navdušuje s svojimi predstavami. Po znamenitem boksarskem šovu z Dejanom Zavcem, nekdanjim svetovnim prvakom v eni od kategorij boksa (sedaj je poslanec Gibanja Svoboda) sedaj razmišlja o novih projektih. Ob tem jo jezi, da so njeno boksarsko predstavo predčasno spravili v javnost kdo drug kot “janševiki”. 

“Bodo že videli vraga. Čaka jih WRESTLING. Prava rokoborba. Zanje sem hujša kot Big Boss Man! Če nočejo zdaj občutiti sramu, ga bodo pa takrat!” napoveduje bojevita blondinka.

No, naj najprej pojasnimo, da se je gledališko-športna rokoborba (Wrestling Show) pred desetletji predvsem uveljavila v ZDA, kjer so se takšne predstave dogajale kar v boksarskem ringu, le da boj poteka precej bolj prosto in seveda brez boksarskih rokavic. Že omenjeni Big Boss Man (umrl je leta 2004, v dvobojih je zelo rad nosil policijsko uniformo) je v osemdesetih navduševal mnoge ljubitelje brutalnih prizorov:

Konec osemdesetih je ameriški wrestling preko zakupljenega programskega časa na TV Koper prišel tudi do slovenskih gledalcev. Očitno je že takrat navdušil tudi našo Urško. Še zlasti naj bi ji bil všeč George “The Animal” Steele, ki so ga Slovenci preprosto imenovali “Džordž Žvau”.

Vendar je slednja v zadnjih dneh takoj po boksarskem podvigu poskrbela za še en dogodek, zaradi katerega o njej pišejo številni mediji. Fotografirala se je namreč v stilu nekakšne plesalke v Mouling Rougu. “To je zato, da me ne bodo imeli za nekakšno grobijanko, ker to nisem. Ampak ko gre zares, pa znam pokazati zobe  in pesti,” je povedala za naš portal.

Po podatkih naših virov UKZ že išče med poslanci SDS prvega, ki se bo pustil izzvati. Tekma naj bi bila na predvečer prvega kroga predsedniških volitev v ljubljanskih Stožicah. Častni pokrovitelj dogodka bo ljubljanski župan Zoran Janković v spremstvu gradbenih in farmacevtskih podjetij, za ogrevanje dvorane pa bo poskrbel kar Dušan Josip Smodej z novo serijo radiatorjev.

Jure Jeklar