Erik Valenčič. (Foto: arhiv Demokracije)

Danes, v petek, 10. septembra, bodo točno opoldne v skrivnem vadbenem centru mladi levi fašisti na preizkusu zvestobe. Portal Mravljišče bo preizkus ekskluzivno prenašal v živo.

Preizkus bo nadzoroval glavni inštruktor Erik V. (42), nekdanji sodelavec Radia Študent in Mladine, nato pa novinar RTV Slovenija. Pred dnevi je ostro napadel neonaciste in desničarski ekstremizem, kateremu je treba narediti konec.

»Poseči je treba po drugih ukrepih, sam imam veliko izkušenj,« je povedal Erik V., odkriti podpornik članov Hamasa, s katerimi je preživel nekaj časa.

»Njihove bogate izkušnje kot tudi izkušnje iz Bližnjega vzhoda bom prenesel na slovenska tla. Ampak za tovrstna dejanja potrebujemo zanesljive ljudi, ki ne bodo oklevali,« je pred začetkom preizkusa zvestobe novih levih fašistov dejal Erik V.

Preizkušnja zvestobe in lojalnosti levemu fašizmu je zelo preprosta. Izberejo deset regrutov, vsakega opasajo z razstrelivom, v roko mu dajo sprožilec, ki je navzven podoben kemičnemu svinčniku. Nadobudni mladi fašisti na ukaz prek radijske zveze sprožijo.

Da ne bi seveda vsi umrli, bojevniška ost levih fašistov pa ostala brez kadra, imajo za varovalko sistem ruske rulete.

»Od desetih ima samo eden pravo razstrelivo, drugih devet pa ne. Bistveno je, da dokažejo, da si upajo sprožiti. Tistega, ki ne preživi, razglasimo za našega mučenika, za druge vemo, da ne bodo nikoli oklevali,« razloži Erik V.

Spodaj si lahko ob 12. uri ogledate neposredni prenos, ki bo odgovoril na vprašanje, kdo bo mučenik.

Marjan Zagode (posebni poročevalec)