Imamo novega šefa policije. (foto: Demokracija)

Na včerajšnji seji državnega zbora naj bi premier Robert Golob izrekel tudi nekaj besed o t. i. živalski policiji. Podrobnosti za zdaj niso znane, se pa nekateri sprašujejo, ali bo le-ta nadomestila avtocestno policijo, ki jo je sedanja vlada ukinila.

Že včeraj zvečer smo se v zvezi s tem obrnili na kabinet predsednika vlade. Od tam so nam pojasnili, da je uvedba živalske policije nujnost, čeprav ima Slovenija že dve podobni ustanovi. Vendar so potrebe večje, pravijo. “V naši državi imamo namreč precej takih živali, ki jih je treba spraviti v red in sicer: umazane, zaplankane in nagraužne,” so nam pojasnili.

Po naših neuradnih podatkih naj bi pobudo za živalsko policijo vložili trije aktivni državljani, prva med njimi je bila nekdanja uslužbenka ministrstva za zdravje Mimi Zajc:

Vendar pa v pobudi ni navedla, kdo naj bi živalsko policijo sestavljal. Zato naj bi bil v strateški svet, ki se bo ukvarjal z ustanovitvijo tovrstnega organa, imenovan strokovni sodelavec Jernej Štromajer:

foto: zajem zaslona

Ker pa naj bi za živalsko policijo manjkalo kadra, naj bi ga z javno promocijo pomagal pridobiti novinar Sekumady Conde:

foto: posnetek zaslona, Nova24tv.si

No, danes zjutraj pa smo dobili novo informacijo, ki je nekoliko spravila v zadrego vse, ki so nam včeraj predstavljali zamisel o živalski policiji. Poslali so nam namreč fotografijo. V resnici naj bi živalska policija v najnovejši izvedbi izgledala takole:

foto: Demokracija

Zamisel je že komentiral tudi premier Robert Golob: “Sedaj, ko trenutno nimamo notranjega ministra, naj bo to poduk vsem, ki bi si slučajno želeli goloba v rižoti. Učite se od Janeza Drnovška – on je svoje pse krmil samo s solato.”

Bobby Pigeon