foto: STA, Demokracija

Potem ko je razvpiti Robert Golob najavil svoje angažiranje na volitvah v državni zbor, je završalo tudi med strankami KUL, še zlasti v SD, kjer nekateri člani niso skrivali svojega razočaranja in so Goloba celo primerjali s Šarcem.

Kar pravzaprav ni nič novega, kajti natanko pred dvema letoma se je namreč zgodil epski met puške v koruzo, tedanji prvaki KUL – no, takrat je namesto Fajonove SD vodil še Dejan Židan – so se med seboj zelo grdo gledali, kar dokazuje tudi spodnji videoposnetek:

Glede na pregovorno gospodarsko sposobnost Roberta Goloba – Taubija so v ponedeljek skoraj pregoreli spletni kuloarji, v katerih so se levičarji med seboj krepko zravsali. Medtem ko so nekateri izražali razočaranje nad energetskim tajkunom, ki naj bi levico popeljal na oblast, so drugi pokazali navdušenje, češ da nobena od dosedanjih strank iz KUL ni pokazala kaj dosti na področju gospodarstva. Eden od njih, njegovo ime hranimo v uredništvu, pa je Tanjo Fajon že pred desetimi dnevi javno poimenoval kar Fata. »Ne samo zaradi prvih dveh črk njenega imena in priimka, ampak tudi zato, ker bo po novem lahko Golobu zgolj čistila čevlje. Čista kopija bosanske čistilke Fate iz legendarne humoristične nanizanke TV Dober dan,« nam je dejal.

Prav to pa naj bi bil tudi razlog, da so isti dan, ko je Golob najavil svoje angažiranje, v ekipo SD vpoklicali Sandija Češka, ki je na Golobov račun izrekel nekaj kritik. No, naši viri pa so nam tudi zaupali, da je razlogov za vpoklic Sandija Češka še precej več. Gre namreč za gospodarstvenika, ki je ljudem bolj blizu kot Golob, trdijo. Kot nam je sporočil eden od sodelavcev tajništva SD v Moskovičevi vili, je sicer res, da so se nekdaj norčevali iz Sandija, češ da v Sloveniji vsi radi kupujemo domačo robo, le Sandi č(Č)eško. »Ampak pomislite, gospod oziroma tovariš Češko je že leta 1992 vstopil na prosti trg in promoviral kozmodisk. To je izdelek, ki nam v SD pride zadnje čase zelo prav, saj imajo zlasti tisti, ki so se šli priklonit Borisu Kidriču, precejšnje težave s hrbtenico. Tudi sam jih imam, saj sem nekajkrat s starim dirkalcem krožil okoli parlamenta, Jaša Jenull pa je dajal takt. Povrh vsega pa je bil Sandi tudi viden član ter soustanovitelj Foruma 21,« je dejal naš vir.

Na naše vprašanje, ali jih nič ne skrbi, ker je glavni vodja sedaj že propadlega Foruma 21 Milan Kučan, sicer zadnji šef CK ZKS, podprl Goloba, medtem ko Češko dela po svoje, nam je odgovoril: »Nič skrbet, Sandi dobro ve, kaj dela. On je naš vrabec. Saj veste, bolje vrabec v Tanjini roki kot Golob na parlamentarni strehi.«

Na vprašanje, ali jih ne moti dejstvo, da je Sandi Češko med najbogatejšimi Slovenci, pa naš vir pravi: »Ja, ampak on je to zaslužil s svojim delom, Golob pa je vlekel državno plačo. Studio Moderna je bil tako popularen, da je sedaj celo eno od cepiv poimenovano po njem.«

Franja Tajon