Nova zvezda je rojena. Jo bo britanski zvezdnik prepoznal? (foto: posnetek zaslona)

Sobotna proslava ob obletnici zadnjih bojev druge svetovne vojne na slovenskih tleh na Poljani pri Prevaljah je postregla z zares nenavadnim pevskim vložkom slavnostne govornice, predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič. 

Če je njen strankarski šef Robert Golob še pred volitvami energično zatrjeval, da ljudje plešejo, pa za Urško velja, da rada poje. Uspelo ji je zapeti skladbo o Titaniku (TUKAJ), tokrat pa je ponudila naslednji pevski vložek:

No, res je, da je Urški nekoliko ponagajal posluh, ker ni imela glasbene spremljave, zato nas je še toliko bolj zanimalo, zakaj se je lotila takega podviga. Odkrili pa smo nekaj neverjetnega. Med udeleženci je bil namreč (pod krinko) tudi odposlanec britanskega veleposlaništva v Ljubljani, kar je že skoraj tradicija, saj ima borčevska zveza Britance za velike prijatelje, odkar so leta 1945 v roke partizanom vrnili ujetnike s Koroške. No, omenjeni uslužbenec veleposlaništva je vse skupaj snemal z mobilnim telefonom, posnetek pa takoj poslal v London…

In kdo naj bi dobil ta posnetek? Kdo drug kot sloviti Elton John, ki je prvo verzijo svoje legendarne skladbe “Candle in the Wind” (sveča v vetru) posnel ravno pred 50 leti. Skladbo je posvetil veliki divi šovbiznisa Normi Jeane alias Marilyn Monroe, ki je umrla enajst let pred tem:

Leta 1997 je skladbo posnel še enkrat, z nekoliko spremenjenim besedilom, posvetil jo je tedaj ravno umrli princesi Diani:

Po nekaterih napovedih pa naj bi sloviti britanski pevec skladbo posnel še tretjič, kmalu po kronanju Karla III., vendar se ni mogel odločiti, komu naj jo posveti. Informacija o tem je prišla do Klakočar Zupančičeve, ki se je odločila, da bo zvezdniku dala idejo. “Mar nisem kot slavna Marilyn? Monroe, ne Manson, da ne bo pomote. Zato upam, da bo slavna skladba letos spet posneta na novo in bo posvečena prav meni,” je povedala za naš portal.

No, obstaja pa težava: če bo Elton John v besedilo vpletel ime Urška, se lahko zgodi, da bodo to gesto poslušalci razumeli napačno in smatrali, da je skladbo posvetil tisti opici, ki jo je predsednica slovenskega parlamenta pred kratkim posvojila med svojo afriško turnejo…

Urh Klopotačar